Het Bevrijdingsfestival Overijssel werd gehouden in park de Wezenlanden in Zwolle. Er waren meerdere podia, een reuzenrad(je), waterpijpen, allerlei kraampjes en zo’n 125.000 mensen.

Aan het begin van de middag kon er genoten worden van o.a. zangeres Lakshmi, de Belgische zangeres/rapper Coely, die erg haar best deed om het publiek zo vroeg op de middag al mee te laten doen, en zanger Waylon.

Waylon-Bevrijdingsfestival-OverijsselOm kwart voor vier was het de beurt aan Jett Rebel. Hij was weer zijn uitbundige zelf en het speelplezier spatte eraf. Bij ‘Ain’t giving Nothing to Me’ werd er flink mee gesprongen (alleen door 1 meneer achteraan niet, volgens Jett). Er kwam een cover van ‘Give Peace a Chance’ voorbij en het optreden werd afgesloten met een nieuw nummer, ‘Slow Dancer’.

Jett-Rebel-Bevrijdingsfestival-Irene-WitpaardThe Bazzooka’s, een vrolijke skapunk-band, wisten het publiek goed mee te krijgen. De zanger was erg van de publieksparticipatie: Hij vroeg mensen op hun rug te gaan liggen met hun voeten omhoog en dook zelf het publiek in om mensen te laten zingen.

Bazzookas-BevrijdingsfestivalNa afloop van het optreden van de stijlvolle Danny Vera werd het publiek opgeroepen om elkaar twee minuten lang in de ogen te kijken om voor meer verbinding tussen mensen te zorgen.

Danny-Vera-BevrijdingsfestivalBlaudzun hield zich niet bezig met publieksparticipatie, maar bracht gewoon het ene heerlijk klinkende nummer na het andere. Over Bevrijdingsdag zei hij: “Vrijheid gaat over grenzen heen. Ook als mensen over grenzen heen hierheen komen.”

Blaudzun-Bevrijdingsfestival-Irene-WitpaardEn toen kwam de band waar heel veel mensen al heel lang op stonden te wachten: Kensington. Ze hadden weer hun vuur en confettikanonnen meegenomen, maar ook een piano waardoor de uitvoering van het prachtige ‘Sorry’ nog mooier werd. Gitarist Casper: “Ik hoop dat jullie beseffen in wat voor een cool land jullie leven, waar we kunnen doen wat we willen, met wie we willen.” Met hun knaller ‘St Helena’ kwam er een einde aan het ietwat koude, maar zeer geslaagde Bevrijdingsfestival Overijssel.

Kensington-Bevrijdingsfestival-Irene-Witpaard

foto’s (c): Irene Witpaard / Maxazine

Deel: