Bijgestaan door topproducers zoals John Shanks (Van Halen, Bon Jovi, Melissa Etheridge), Toby Gad (Beyonce, Demi Lovato) en songwriters als Ellie Goulding, Linda Perry en onze eigen Afrojack (Nick van de Wall) levert Lea Michele een album af dat minder pop is dan haar album ‘Louder’ uit 2014 en waarop ze terug gaat naar een meer theatrale sound waar haar Broadway roots liggen.

Lea Michele en haar diva’s

Over de titel van het album zegt ze: “Wanneer je op Broadway staat krijg je je 30-minuten ‘call’, daarna je 15 minuten ‘call’. Daarna hoor je: “Places everyone!” en dat betekent dat het showtime is.”

Ter voorbereiding van dit album heeft zij goed geluisterd naar alle diva’s die haar in haar carrière geïnspireerd hebben. Vooral de invloed van Céline Dion is goed terug te horen. Op ‘Places’ haalt Michele alles uit de kast en laat ze zien waartoe haar stem in staat is. “Er staan 2 songs op het album die meer de poprichting op gaan, maar voor het grootste gedeelte heb ik geluisterd naar alle liedjes waar ik naar luisterde toen ik opgroeide, de meeste van hen waren van Céline Dion, werkelijk 4 minuten lange Olympische Spelen voor de stem.”

Kroonprinses van de powerballad

Het album sluit af met het klein gehouden ‘Hey You’ waarop Michele zelf staat genoemd als songwriter. Veel wil ze niet over het nummer kwijt, alleen dat het zeer speciaal en persoonlijk is. Het is bij dit nummer, evenals een aantal anderen zoals ‘Proud’ en ‘Getaway Car’, moeilijk om niet meteen te denken aan de vroegtijdige dood van haar vriend en Glee-collega Cory Monteith in 2013.

Met ‘Places’ geeft Michele (1986) aan dat de kroonprinses van de powerballad is opgestaan.
(Columbia Records)(7/10)

Deel:

Comments are closed.