Over een dikke week vertegenwoordigen de zusjes Lisa, Amy en Shelley Nederland bij het Eurovisie Songfestival in Kiev. In OG3NE op weg naar het Songfestival volgt Jan Smit hen bij de voorbereidingen op het liedjesfestijn.

Over een dikke week vertegenwoordigen de zusjes Lisa, Amy en Shelley Nederland bij het Eurovisie Songfestival in Kiev. In de documentaire OG3NE op weg naar het Songfestival volgt presentator Jan Smit de zangeressen bij hun voorbereidingen op het liedjesfestijn.

Powerballad
Met de powerballad ‘Lights and Shadows’ hoopt OG3NE straks Europa te veroveren. Het liedje is een ode aan hun ernstig zieke moeder. “Met dit nummer willen wij niet alleen haar, maar iedereen die ziek is, en de naasten daarvan, kracht toezingen. We vinden het belangrijk dat mensen weten wat dit liedje betekent. Wat de inhoud ervan is. Die sneeuwt natuurlijk makkelijk onder in zo’n spektakel als het Songfestival, maar bij ons ligt er echt de nadruk op”, vertelt Shelley in dagblad Metro.

Teach-In
Het Eurovisie Songfestival werd in 1956 voor het eerst gehouden. In de jaren die volgden won er vier keer een Nederlandse inzending. De laatste keer was in 1975, toen Teach-In won met ‘Dinge-dong’. Drie jaar geleden kwamen de Common Linnets nog dicht in de buurt. Ilse DeLange en Waylon eindigden met ‘Calm After the Storm’ op de tweede plek, achter ‘de vrouw met de baard’: de Oostenrijkse Conchita Wurst.

OG3NE Op weg naar het Songfestival, 20:30 – 21:55 uur, NPO 3

Deel: