Shawn Mendes bewijst dat dromen soms uitkomen. Als tiener via YouTube gitaar leren spelen en als geintje filmpjes van jezelf op internet plaatsen. Op 14-jarige leeftijd werd hij daardoor ontdekt en was dat het begin van een pijlsnelle carrière. Een uitverkochte Ziggo Dome was maandagavond het decor voor het tieneridool.

Shawn Mendes

Ruim een jaar geleden stond de jonge Canadees nog voor 1500 te spelen in Paradiso, dat zegt wel iets over de groei van zijn populariteit. Het eenmalige Nederlandse concert voor 15.000 fans, was binnen 20 minuten uitverkocht. En dat geldt eigenlijk voor elke zaal waar hij tijdens de Illuminate World Tour optreedt.

Ook op het grote podium bleef de kwaliteit van Mendes met gemak overeind. Geen schreeuwerige LED schermen, tientallen dansers of ander bijzaken. De stage-managers  van de Ziggo Dome hadden een relatief rustige avond vandaag. Net als Ed Sheeran een maand geleden, wist Shawn Mendes het publiek met gemak 18 nummers te vermaken. Zelfs de cover ´Castle On The Hill´ van eerder genoemde werd meegezongen alsof het een eigen nummer was.

Facetime en Instagram

Met twee albums en een hand vol hits kregen de jonge fans waar ze voor kwamen, alle liedjes die ze al twee jaar meezingen op hun zolderkamer. En ook zij die er niet bij konden zijn, werden door vriendinnen per telefoon op de hoogte gehouden. “Ik heb uren in de rij gezeten om hier vooraan te staan, maar het is zo vet” zegt een meisje tegen haar vriendin per Facetime. Ook Instagram heeft zonder twijfel maandagavond geweten dat Mendes in Nederland was, telefoons bleven hooguit 10 minuten onder kinhoogte.
Met zijn grote hit ‘Treat You Better’ sloot Shawn Mendes ook in Amsterdam zijn optreden af, want hoe leuk en prima het concert ook was…. veel ruimte voor muzikale spontaniteit was er niet.

Nog maar drie jaar geleden zat hij filmpjes te maken op zijn slaapkamer, nu hangt zijn poster in duizenden andere kamers. Dromen bestaan gelukkig nog.

Foto’s: Kevin Knipping

Meer foto’s staan op onze Facebookpagina

 

Deel: