Parkpop heeft onder andere Alison Moyet en funklegende Bootsy Collins toegevoegd aan de line-up voor de editie van 2017. Daarnaast spelen ook Jon Tarifa en Henk & Melle op 25 juni in het Zuiderpark. Daarmee is de line-up van Parkpop 2017 bijna compleet. Eerder werd al bekend dat ook o.a. The Baseballs, Broederliefde, Causes, Toots & The Maytals, Friends of the Family en de Règâhs dit jaar op Parkpop staan. Binnenkort worden de laatste namen bekendgemaakt.

Grote namen
“Ik ben enorm trots dat we grote namen als Alison Moyet en Bootsy Collins dit jaar op Parkpop mogen verwelkomen! Het is altijd een uitdaging om zo’n line-up te creëren en ik ben ieder jaar weer zó blij als het lukt. Met deze twee én The Baseballs en Toots & The Maytals hebben we dit jaar een groot aantal internationale namen op de affiche!”, aldus Claudia Raven van organisator Ducos.

Korte artiestenbio’s
Alison Moyet behoort tot de 5 best verkopende Britse zangeressen ooit. Ze scoorde grote hits in de jaren ’80 als helft van het duo Yazoo maar ook daarna, toen ze solo verderging, was Alison Moyet zeer succesvol. Tot op de dag van vandaag verkocht ze solo miljoenen albums. Deze zomer komt haar nieuwe plaat ‘Other’ uit, waarvan de titeltrack veel belooft voor haar optreden op Parkpop.

Bootsy Collins, geboren als William Collins, is dé pionier van de funk. Al ruim vier decennia is hij actief als bassist, zanger en songwriter met als signature zijn stervormige bas, de ‘Space Bass’. Als lid van Parliament-Funkadelic werd hij in 1997 geïntroduceerd in de Rock and Roll Hall of Fame.

Henk & Melle hebben afzonderlijk van elkaar al een bijzondere bijdrage geleverd aan de Nederlandse popmuziek; Henk Koorn met Hallo Venray en Melle de Boer met Smutfish. Na het debuutalbum van dit duo was de pers het unaniem eens: deze samenwerking smaakt naar meer. En dus is er nu een nieuw album én een optreden op Parkpop.

Samen met zijn 6-koppige band, bestaande uit 6 verschillende nationaliteiten, maakt Jon Tarifa echte feelgood muziek; catchy hiphop met melodieuze raps en invloeden van funk, soul, jazz en reggae. In het najaar van 2016 was Jon wereldnieuws met single ‘Don’t Go’ die werd gebruikt onder een Obama tributevideo; inmiddels zijn we 54 miljoen views en 1,3 miljoen Spotify streams verder.

Introductiekorting voor nieuwe en kleine ondernemers festivalmarkt

Parkpop en Night at the Park bieden startende ondernemers uit de Haagse regio een flinke korting bij deelname als standhouder aan hun festivalmarkten. Ook voor kleinschalige ondernemers die al wat langer actief zijn, maar nog nooit als standhouder hebben deelgenomen, is er een speciaal introductie-tarief. Het gaat uitsluitend om non-foodstands. Met deze regelingen willen de festivals een bijdrage leveren aan (nieuw) ondernemerschap in de regio waaraan zij hun bestaansrecht ontlenen. De kortingen zijn nadrukkelijk bedoeld voor eenmanszaken en v.o.f.’s, dus niet voor grote bedrijven.

Over Parkpop
Parkpop is al meer dan 35 jaar een begrip in Den Haag. Het gratis toegankelijke festival vindt jaarlijks eind juni plaats in het Haagse Zuiderpark. In 2017 introduceert organisator Ducos voor het eerst het Popweekend met Parkpop Downtown op vrijdag 23 juni (binnenstad), Night at the Park op 24 juni (Zuiderpark) met o.a. UB40, Paul Young, Garland Jeffreys, Diesel en Level42 en Parkpop op zondag 25 juni (Zuiderpark). www.parkpop.nl

Deel: