Na een, commercieel gezien, teleurstellend uitstapje naar de country muziek is Sheryl Crow met ‘Be Myself’ ijzersterk terug bij haar roots. Op ‘Be Myself’ werkt Crow samen met Jeff Trott en Tchad Blake waarmee ze in de jaren ’90 grote successen boekte. “Ik wilde terug gaan naar hoe ik begonnen ben op mijn tweede en derde album”, zegt Crow. “Ik wilde dat geluid en gevoel van toen terug halen. Het was een fantastische ervaring en het meest eenvoudige wat ik ooit gedaan heb.” Na 3 weken had het trio al 17 composities klaarliggen. Hiervan zijn er 11 op het album beland.

Hoewel de teksten serieuze onderwerpen aansnijden is de muziek vrolijk te noemen. Hier en daar vind je ook een dikke knipoog naar haar grote hits. ‘Roller Skate’ heeft eenzelfde lekkere beat als ‘All I Wanna Do’ en ‘Strangers Again’ doet je enigszins denken aan ‘If It Makes You Happy’. De nummers zijn catchy en het album leent zich perfect om na twee keer luisteren al lekker mee te blèren. Powervrouw Crow (1962) bewijst met ‘Be Myself’ dat zij door dicht bij zichzelf te blijven weer een heerlijk album af kan leveren. (8/10)(Warner Music)

Deel:

Comments are closed.