Racoon behoeft geen introductie meer als gevestigde naam in de Nederlandse muziekwereld. Met hits als ‘No Mercy’, ‘Oceaan’, ‘Love You More’ en ook nieuwe liedjes wisten zij het publiek woensdag in een uitverkocht Doornroosje te behagen.

PEER

Het voorprogramma werd verzorgd door de Zeeuwse band PEER. Ze bestaan pas drie jaar maar hebben al op grote festivals mogen staan een hebben het voorprogramma verzorgd voor onder andere Jett Rebel en nu dus Racoon. Eerder deze maand verscheen hun lang verwachte debuut-EP ‘Mad For It’. Deze was dan ook te verkrijgen bij de merchandise stand. Hun stijl is het best te omschrijven als energieke indie-rock. Met hun catchy nummers en chemie op het podium speelden zij de zaal goed warm voor Racoon.
PEER

 

Racoon

Na een goede openingsact was het tijd voor Racoon om het podium te betreden. Racoon-zanger Bart van der Weide bedankte PEER voor het entertainen van het publiek. “Maar”, zo zegt hij, “wij doen niet aan springen en dansen, wij komen gewoon liedjes spelen.” Tussen de nummers door werden er een paar grappen gemaakt en een korte medley gespeeld voor ‘No Mercy’, bestaande uit ‘Dreadlock Holiday’, ‘Englishman In New York’ en ‘Kiss’. Later tijdens de toegift spelen ze ook nog ‘Hit The Road Jack’. Het zijn leuke meezingmomenten tijdens het concert, maar leken hier niet helemaal op zijn plaats.

Racoon

Meezingmomenten waren er overigens genoeg door het grote repertoire en de vele hits die daarin te vinden zijn. Er was ook ruimte voor een wat serieuzer moment. Bart vertelde dat Racoon al lange tijd ambassadeur is van Stichting Jayden, die streeft naar verhoging van de genezingskans van neuroblastoom kinderkanker. Hij verzocht het publiek om een kleine donatie te doen in zong met veel inleving het nummer ‘Don’t Give Up The Fight’ dat hij speciaal voor deze stichting heeft geschreven.

Al met al was het een mooie avond met veel herkenning en een emotioneel randje. Als afsluiter werd ‘Fun We Had’ gespeeld. Erg toepasselijk, want fun we had indeed.

Foto (c) Kevin Knipping

Deel:

Comments are closed.