Emil Amos is niet alleen de drummer van OM, Grails, Lilacs & Champagne en zanger en gitarist van Heilige Zonen, maar ook een echte multi-instrumentalist. ‘Filmmusik’ is het eerste album hij uitgeeft onder zijn eigen naam. Na een carrière waarin hij over de laatste 20 jaar meer dan 50 albums heeft uitgebracht, op veel gewaardeerde onderground Labels (Drag City, Thrill Jockey, Tijdelijke Woonplaats), brengt Amos nu alle stijlen bij elkaar op zijn eigen album.

De verschillende geluiden van zijn vier bands zijn samengevoegd tot een soundtrack van een film die lijkt als uit de jaren 70. Twee van de liedjes werden eigenlijk opgenomen voor de film ‘Suit of Lights’, die volgend jaal zal verschijnen. Fans van Grails krijgen twee moody piano ballads die werden opgenomen voor hun nieuwe album ‘Chalice Hymnal’. Een andere track lijkt bestemd voor gebruik in een achtervolgscène. Al met al is dit een echte release voor verzamelaars want er is ook een Ltd. editie paarse plaat beschikbaar.

Vandaag heeft MaxaZine de primeur van de nieuwe track van Emil Amos: ‘Lonesome Traveler’:

Deel:

Comments are closed.