In Juli 1977 verscheen de eerste single van Nederlands meidengroep LUV’ in de Nederlandse Top 40. De single met de titel ‘My man’ bereikte een 12e plaats, maar werd al snel geboycot, omdat het nummer ging over een man bij de spoorwegen die werd neergeschoten. Net in die tijd waren er treinkapingen in Nederland en men vond het nummer dan ook niet meer zo gepast. De opvolger ‘Dream Dream’ bleef in de Tipparade hangen en even bleek het gedaan te zijn met het succes van Luv’, totdat Hans van Hemert en Piet Souer (De hit schrijvers van Luv’) in 1978 benaderd werden om de titelsong te maken voor het programma ‘Het is weer laat’ (beter bekend als’Waldolala’). De single ‘U.O.Me’ oftewel ‘Welcome to Waldolala’ knalde meteen naar de hoogste regionen van de Top 40 en vanaf dat moment denderde de succestrein van Luv’ moeiteloos door.

Met ‘You’re the greatest lover’ en ‘Trojan Horse’, die beide de nummer één positie wisten te behalen, wisten ze zelfs in heel Europa en ver daarbuiten de hitparades te bereiken. In 1979 kregen de dames dan ook de export prijs voor het best verkopende Nederlandse product in het buitenland. Met Spaanstalige versies van o.a. ‘Ooh yes i do’ en ‘Ann Maria’ wisten de dames ook de Top 3 in Mexico te bereiken en werden hun eerdere singles hits in o.a Zuid Afrika en Australië. In 1980 zouden de dames naar het Songfestival in Tokio gaan, maar helaas was daar gewoonweg geen tijd voor. Ook de promo tour door Rusland is er uiteindelijk nooit van gekomen.

Nu, 40 jaar na oprichting, staan de dames op 9 juli op het podium van Quatre Bras in Best om hun 40 jarig jubileum te vieren. Marga Scheide, Ria Thielse en José Hoebee zullen hun grootste hits live ten gehore brengen voor een
inmiddels uitverkochte show. Naast de dames treden o.a. de Dutch Show Company op, met eveneens diverse
LUV’ nummers die de dames zelf niet brengen die middag zoals o.a. ‘One more little kissy’ en ‘Eeny Meeny Miny moo’.

Deel:

Comments are closed.