Henk Koorn, de frontman en gitarist van de immer populaire Nederlandse Hallo Venray heeft in zijn leven al heel veel muzikale parels geschreven. Op ‘Where is the funky Party?‘, de dertiende plaat, is het echter zoeken naar die parels.

Terugblik

Hallo Venray‘Where is the party?’ lijkt een terugblik te zijn op de lange carrière van ‘Hallo Venray’. De tien nummers op de plaat laten bijna de ontwikkeling van de band horen, van de start tot hun vorige prima plaat ‘Show’. De eerste nummers rammelen en klinken punky. Een beetje als een beginnende band, die nog zoekende is naar hun sound en die de productietechniek nog onder de knie moet krijgen. Het klinkt blikkerig en onverzorgd.

Het instrumentale ‘Oh, you’re not bad’ klinkt als de Shadows in hun beginjaren. Na acht nummers zijn er 30 minuten voorbij waarbij enkel ‘Stories’ bekoort als een startende ballad die gaandeweg uitmondt in Neil Young-achtige gitaar erupties. De laatste twee nummers zijn lang uitgesponnen en klinken productioneel weer van deze tijd, waarbij het laatste nummer ‘Look outside’ een Brian Eno-achtige geluidscollage van maar liefst negen minuten is, die laat zien dat deze plaat alle kanten opvliegt maar helaas de minste uit hun verder prachtige oeuvre is.

Hallo Venray of Neil Young?

Hallo Venray doet Neil Young na, door gewoon wat ze leuk vinden op plaat te zetten. En dat, terwijl we weten dat ze veel beter kunnen. Ook Neil Young maakt veel matige platen, maar brengt er ook veel uit. Hallo Venray is minder productief, maar dit is dan ook pas hun eerste matige plaat. Wel een plaat die past in het mp3- tijdsspectrum, waarin we inmiddels in leven. Snel op plaat zetten, mogelijk met beperkte budgetten, en uitbrengen zonder het echt af te maken. Jammer, maar Hallo Venray kan veel beter dan dit. Laten we hopen dat de volgende plaat beter is. (4/10) (Excelsior)

Deel:

Comments are closed.