Vol trots presenteert Yamato in het voorjaar van 2017 de nieuwe wereldtour: ‘The Challengers’. Vanaf 6 mei tot en met 11 juni 2017 zullen de drummers 23 (!) shows geven in Nederland. ‘The Challengers’ is een atletisch en muzikaal spektakel met naast de drums, veel aandacht voor kostuums, vormgeving en belichting. Voor deze show verschijnen ze in kostuums van modeontwerper Kansai Yamamoto, die ook de meest iconische outfits voor David Bowie verzorgde.

Intens fysieke kracht ontmoet verfijnde subtiliteit. De drummers voeren je moeiteloos mee in hun ritmische wereld, dankzij hun grootse en meeslepende spel waar de uitbundige energie en kracht letterlijk en figuurlijk van afspat. Ongeremde dynamiek, verterende humor, delicate verstilling en gedisciplineerde perfectie zijn de ingrediënten die Yamato, the Drummers of Japan, aan de top hebben gebracht. Waar ook ter wereld, schiet het publiek uit de stoel om de drummers te bedanken met een overweldigend applaus voor het onvergetelijke concert.

Yamato werd in 1993 opgericht in Asuka-Japan en bestaat uit 7 jonge vrouwen en 9 jonge mannen. Inmiddels hebben zij al ruim 3000 concerten gegeven in meer dan 50 landen met wereldwijd meer dan 6 miljoen bezoekers. Met aanstekelijke energie brengt Yamato de eeuwenoude kunst van het Taiko drummen in het theater. De essentie van de optreden van Yamato is het uitwisselen van energie met het publiek. De trillingen van de drums raken diep in je hart.

Zowel fysiek als mentaal zijn ze ijzersterk. Het bespelen van de soms manshoge trommels is topsport. Alleen door intensieve training en uiterste concentratie bereiken de leden van Yamato de fysieke conditie, die hen in staat stelt deze inspanning te leveren. De trommelaars verliezen elk zo’n twee liter vocht per voorstelling.

De volle zalen bewijzen dat de Japanse drummers er keer op keer in slagen het publiek te boeien, te verbazen en te imponeren met hun geoliede samenwerking. Ook in Nederland, waar zij al meerdere tours met veel succes hebben gedaan.

MAY 06 Alkmaar THEATER DE VEST
MAY 07 Amstelveen SCHOUWBURG AMSTELVEEN
MAY 10 Leiden STADSGEHOORZAAL LEIDEN
MAY 11 Goes THEATER DE MYTHE
MAY 12 Oss THEATER DE LIEVEKAMP
MAY 13 Hoogeveen DE TAMBOER
MAY 16 Velsen STADSSCHOUWBURG VELSEN
MAY 17 Hoorn SCHOUWBURG HET PARK
MAY 24 Zaandam ZAANTHEATER
MAY 25 Heerenveen POSTHUIS THEATER
MAY 26 Eindhoven PARKTHEATER
MAY 28 Venray SCHOUWBURG VENRAY
MAY 30 Breda CHASSÉ THEATER
MAY 31 Emmeloord THEATER VOORHUYS
JUN 01 Arnhem SCHOUWBURG ARNHEM
JUN 02 Zoetermeer STADSTHEATER
JUN 03 Hoofdoorp SCHOUWBURG DE MEERSE
JUN 06 Amsterdam DE LA MAR
JUN 07 Hengelo RABOTHEATER HENGELO
JUN 08 Utrecht STADSSCHOUWBURG UTRECHT
JUN 09 Steenwijk RABO THEATER DE MEENTHE
JUN 10 Heerlen PARKSTAD LIMBURG THEATERS
JUN 11 Den Haag ZUIDERSTRANDTHEATER

Deel: