Op 2 juni vindt in het centrum van Hengelo weer traditioneel de Nacht van Hengelo plaats. Het wielerevenement is inmiddels een begrip geworden en bestaat al lang niet meer uit de koers alleen. Dit jaar verzorgt het Hengelose poppodium Metropool wederom het muzikale programma op het Marktplein. Metropool haalt dit jaar onder meer Waylon, Boef en DJ Paul Elstak ft. JeBroer naar het gratis toegankelijke evenement.

Vanaf 19:00 uur zijn er in totaal 5 acts te zien. De avond wordt afgetrapt door Status Quotes die, hoe kan het ook anders, de grootste hits van de legendarische band op authentieke wijze speelt. Daarna is het de beurt aan Waylon om Hengelo te laten zien en horen waarom hij tot de top van Nederland behoort. Zijn meest recente album ‘Seeds’ is een goede afspiegeling van zijn veelzijdigheid en het staat buiten kijf dat Hengelo verzekerd is van een geweldig optreden.

Van een hele andere orde is Boef. De rapper is immens populair en zijn meest recente album ‘Slaaptekort’ laat platen van internationale artiesten als Drake en Ed Sheeran achter zich in de albumcharts. Single ‘Habiba’ staat op dit moment op nummer 1 in de hitlijsten en met 5 nummers in de top 10 is hij zonder twijfel dé artiest van dit moment. Aansluitend betreden DJ Manie en zijn companen van CLASSIC (R&B & Hiphop) het podium. CLASSIC is al jaren een succesnummer in Metropool maar ook de rest van het land gaat inmiddels voor de bijl. De onweerstaanbare mix van Hiphop, R&B, New Jack Swing, Soul en Funk laat dansvloeren ontploffen.

Het einde van de avond is voor DJ Paul Elstak ft. JeBroer. Met DJ Paul komt er een fenomeen naar Hengelo. Al sinds 1987 is Paul Elstak actief en voor velen is hij het boegbeeld van de internationale (Happy) Hardcore scene. Hij scoort midden jaren 90 kneiters van hits, met inmiddels klassiek geworden nummers als ‘Luv U More’, ‘Don’t Leave Me Alone’ en natuurlijk ‘Rainbow In The Sky’. Platen, die nog elke 90’s party voorbij komen en zorgen voor ramvolle dansvloeren. Ook zijn hardcore roots verloochent hij niet, dus kijk niet raar op, als je in zijn set vanavond ook een paar behoorlijke beukers hoort. De bestrating van De Markt in Hengelo krijgt het in elk geval zwaar te verduren, als deze held van velen vanavond zijn set gaat spelen! Kers op de taart is JeBroer, die ook een aantal dikke hits mee zal knallen!

Deel: