Oorveeg is de nieuwe naam van de bandwedstrijd 0492PopPodium, maar het ijzersterke concept blijft gelijk. Ruim 20 regionale bands met vooral eigen werk zullen het tegen elkaar opnemen tijdens 1 van de 3 voorrondes waaruit 5 finalisten zullen rollen. De finalisten kunnen met het juryrapport uit de voorronde, werken aan hun act tijdens de finale in de hoop als nummer 1 te eindigen.

Op dinsdag 30 mei, woensdag 31 mei en donderdag 1 juni vanaf 20:00u worden de voorrondes van Bandwedstrijd Oorveeg gehouden in ’t Muziekcafé Helmond. Elke voorrondeavond strijden zeven bands voor een plaats in de finale. Gedurende 20 minuten speeltijd dienen de bands te laten zien dat een finaleplaats voor hun gereserveerd moet worden. De deskundige jury onder leiding van Martijn Jansen beoordeelt de deelnemende bands op vele punten waaronder instrumentenbeheersing, kwaliteit, originaliteit, presentatie. Het uitgebreide juryrapport biedt finalisten tevens de kans om heel specifiek te werken aan hun act. De finale vindt plaats op zaterdag 3 juni op het buitenpodium van Muziekcafé. Tijdens de finale heeft de band 30 minuten speeltijd om de jury te overtuigen.

“The winner takes it all”: De hoofdprijs liegt er niet om: 2 dagen studiotijd om opnames te maken en uiteraard een flinke bokaal en eeuwige roem. Maar de prijzenpot groeit nog even door met o.a. waardebonnen. Meedoen aan één van de belangrijkste evenementen op muzikaal gebied is al een beleving op zich, of het nu gaat om podiumervaring, of een vakkundig juryrapport, of om een finaleplaats, of om de sfeer tussen de muzikanten of door tomeloze ambitie gedreven.

Deel: