Het is helemaal okay, wees maar jezelf. Dat is de boodschap die Wouter Hamel uitdraagt met zijn nieuwe album ‘Amaury’. De liedjes op het album laten invloeden van folk, rock, jazz, gospel en blue eyed soul horen en het gevoel van de plaat is uitbundig. Hamel combineert klassieke melodieën en sophisticated akkoorden met een prachtige eigen sound. ‘Amaury’ verschijnt deze zomer.

Met ‘Amaury’ snijdt Wouter Hamel belangrijke onderwerpen als faalangst, homofobie, religie en haat aan. ‘Hey Now’ is de eerste single van het nieuwe album. Het nummer gaat over echt jezelf durven zijn zonder schaamte. “ik schreef het voor een date die niet uit de kast durfde te komen. In de clip probeer ik de personages in beweging te zetten om zichzelf te presenteren in de Garden of Eden. Met heel veel glitter”, licht Wouter toe.

Wouter Hamel won in 2005 het Nederlands Jazz Vocalisten Concours en debuteerde in 2007 met het album ‘Hamel’. Sindsdien is hij een graag geziene gast op grote festivals als North Sea Jazz Festival, ontving hij een Edison en Zilveren Harp en reist hij de wereld over voor optredens. Met name in Japan en Korea heeft hij over de jaren een grote fanbase opgebouwd.

Foto (c) Eric van Nieuwland

Deel: