K’s Choice bestaat een kwart eeuw, en viert dat met het verzamelalbum 25 en een concerttour waarin hun beste werk voorbij komt. De Antwerpse groep rond Sarah en Gert Bettens prijst zich gelukkig dat ze nog steeds voor uitverkochte zalen spelen. Van enige sterallures is nooit sprake geweest, zeggen ze: “Als één van ons een rockster-moment heeft, lachen we elkaar gewoon uit.”

Als The Choice brengen de Vlamingen in 1993 het debuutalbum ‘The Great Subconscious Club’ uit. Na klachten van een Amerikaanse band met dezelfde naam wordt het K’s Choice. Met de single ‘Not An Addict’ en het album ‘Paradise In Me’ breekt de band in 1996 internationaal door. Na een succesvolle periode stopt K’s Choice er in 2003 tijdelijk mee en verhuist Sarah naar Californië. Vanaf 2009 is de band weer actief. ‘The Phantom Cowboy’ uit 2015 is het laatste studioalbum.

Nieuwe songs

Naast de oude hits bevat 25 twee nieuwe nummers: ‘Resonate’ en een nieuwe versie van ‘Not An Addict’ waarop Skin van Skunk Anansie meezingt. “In 2009 verscheen er al ‘The Essential’ van ons”, vertelt Gert Bettens. “Je wilt niet weer hetzelfde met alleen een andere hoes uitbrengen. ‘Resonate’ maakten we voor ‘The Phantom Cowboy’, maar die paste er niet echt bij. Dat was een echte rockplaat en ‘Resonate’ is geen rocklied. Maar we wilden het wel graag uitbrengen.”

De band kijkt erg uit naar de jubileumconcerten, vertelt Sarah. “We gaan heel diep in ons arsenaal van songs graven en fans kunnen ook meebeslissen over wat we spelen. Het wordt echt the best of K’s Choice in plaats van alleen de nieuwe plaat met een paar hits erbij spelen.”

Rockster-momenten

Door de jaren heen hebben broer en zus Bettens elkaar altijd met beide benen op de grond gehouden, denkt Sarah. “Het is erg fijn om altijd iemand naast je te hebben die normaal doet en niet alleen dingen zegt die je wilt horen. Tijdens onze grootste rockster-momenten, had ik altijd mijn broer naast me staan. Ik denk dat ik dat wel nodig had. We delen hele speciale momenten met elkaar maar weten ook dat het maar momenten zijn. Alles daarnaast is eigenlijk belangrijker: hoe je in je vel zit en of je gelukkig bent met wat je doet en de mensen om je heen. Het is een luxe dat wij aan elkaar een constant klankbord hebben.”

Volgende plaat

K’s Choice werkt ook alweer aan nieuwe muziek, vertelt Sarah. “Een maand geleden was Gert bij mij in Californië om te schrijven. We hebben nu een paar hele verschillende dingen en zoeken nog naar een duidelijke richting. Maar we zijn absoluut van plan om een nieuwe plaat uit te brengen.”

(c) FaceCulture

Deel:

Comments are closed.