De Prehistoric Rhythm-tour van My Baby dendert door Nederland met slechts een paar optredens. Daarna lonkt het buitenland. Het bordje ‘uitverkocht’ kon dan ook al snel opgehangen worden in Groningen. Door het vele touren hebben ze al velen geïnfecteerd met de blues & dance beat die je niet meer loslaat. De fanschare groeit dan ook als kool.

Op de nieuwe plaat ‘Prehistoric Rhythm’ staan weer een aantal prachtige nummers die hun show en beleving nog weer beter maken dan voorheen. ‘Love Dance’ , ‘Haunt me’, ‘Same Wave’ en zelfs het op plaat wat mindere ‘Cosmic Radio’ zijn live heel overtuigend en wisten iedereen in beweging te zetten. De Oosterpoort had de zaal omgebouwd van zitplaatsen naar meer staanplaatsen en dat hadden eigenlijk alleen maar staanplaatsen moeten zijn, want de muziek van My Baby is dansbaarheid, hoog tempo en een heerlijke drum beat van Joost van Dijck aangevuld met heerlijke blues gitaar en sound bites van Daniel Johnston.

Dance your heart out
Het tempo zit er direct al in als de band start met ‘Haunt me’ en ‘Love Dance’ Het licht is goed met achter Joost fraaie psychedelische projecties die passen bij de trance en het virus dat My Baby verspreidt.
Je ziet iedereen met een glimlach lekker dansen en bewegen op de muziek. Pas na een kort uur ging het tempo naar beneden waarbij er wat meer langzamere nummers zittend op het podium voor de drums werden gespeeld. Deze nummers blijven niet beklijven maar zorgen voor de broodnodige rust zodat daarna het gaspedaal er weer vol op kan. Na een dipje is het weer des te hoger pieken.

My-BabyHoogtepunt van de avond is het nummer ‘Sunflower sutra’ waarbij Cato de viool pakt en we in Oosterse sferen terecht komen. Live wordt dit nummer lekker lang uitgesponnen en klinkt het qua beleving en drive vele malen beter dan de uitvoering op het nieuwste album. Ook daar was het een van de betere nummers, maar live is
het vergelijkbaar met de vibe die de afsluiters ‘Seeing Red’ en ‘Acient Tribes’ teweeg brengen. Ook het nummer ‘Acient tribes’ komt van de nieuwe plaat.
Met deze show legt My Baby de lat weer een stuk hoger en weten ze ieders hart te raken om te dansen en niet te stoppen. Het duurt niet lang meer voor de autoriteiten met een My Baby-virusalarm zullen komen, want na afloop van deze show zijn het plezier en dansvirus alleen maar weer heftiger en groter geworden. Na afloop bij het signeren waren er zelf bezoekers vanuit Zuid-Duitsland die de reis naar het hoge noorden hadden ondernomen om My Baby te zien en te horen.
Nederland heeft er weer een hoogstaand exportproduct bij die liefde en plezier brengt.

foto’s (c): Rene Obdeijn

 

Deel: