Het Dutch Double Bass Festival is op zoek naar de beste contrabassisten van Nederland die op straat spelen! Want waar je straatmuzikanten ziet, zie je ook vaak een contrabas: solo, met een leuk bandje erbij, strijkend of plukkend. En daar zitten heel wat goede musici bij die het grote publiek ook zouden moeten kennen! Daarom biedt het Dutch Double Bass Festival de straatbassist een plek op het festival. We vragen iedereen vanaf nu extra op te letten: Zie je een goede bassist op straat? Maak even een filmpje of foto, zet die op de tijdlijn van de Dutch Double Bass Festival-facebook en tag de betreffende bassist in de foto/filmpje (als je de naam weet). De leukste inzendingen worden uitgenodigd voor een optreden op het Dutch Double Bass Festival, 19, 20 en 21 mei in De Electriciteitsfabriek te Den Haag.

Het Dutch Double Bass Festival is het eerste brede muziekfestival rondom de contrabas ter wereld! Op 19 t/m 21 mei hoor je in De Electriciteitsfabriek in Den Haag meer dan tien (inter)nationale acts met de contrabas in de hoofdrol. Zowel klassieke muziek, jazz als crossover is vertegenwoordigd in het programma. Zo spelen onder andere op zaterdag en zondag de Amerikaanse klassieke contrabassolist Gary Karr met het Matangi Quartet, jazzlegende John Patitucci, Concertgebouw Orkestbassist Dominic Seldis, de bassisten van het Rotterdams Philharmonisch met bassist Edicson Ruiz van het Berlin Phil, de Israëlische YouTube-ster Adam Ben Ezra en artistiek leider van het festival James Oesi.

Op vrijdag is er een educatief programma waarvan de programmering later bekend wordt gemaakt. Het festival vindt plaats in De Electriciteitsfabriek te Den Haag, kunstpodium in Nederlands oudste energiecentrale aan de rand van de Haagse binnenstad.

Praktische informatie
Het Dutch Double Bass Festival vindt 19, 20 en 21 mei 2017 plaats in De Electriciteitsfabriek te Den Haag (De Constant Rebecqueplein 20, 2518 RA Den Haag). Op ddbf.nl vind je de time table en zijn kaarten te koop. Een all-in kaart kost €65, voor de zaterdag betaal je €45,- en voor de zondag €35,-. Ook kunnen mensen het festival extra steunen door een Golden Support Ticket voor €200,- te kopen.

Deel: