Waylon: Uitverkocht! Dat stond er te lezen bij de kassa van de Zwolse popzaal Hedon, afgelopen zaterdag avond. Samen met zijn fantastische band speelde Waylon nummers van zijn laatste vier studio albums. Het werd een avond vol intimiteit, liefde voor de muziek en veel dansen.

We kennen hem allemaal: die jonge gast die ons in 2008 allemaal wegblies tijdens Holland’s Got Talent. Met het nummer ‘It’s A Man’s World’ van James Brown zette de Apeldoornse Willem Bijkerk, zoals Waylon feitelijk heet, meteen de toon. Het balletje begon meteen te rollen: hij tekende als eerste Nederlander ooit een contract bij Motown. Hij scoorde een mega grote hit met ‘Wicked Way’ en bracht zijn eerste (vrijwel) gelijknamige plaat uit. In 2011 kwam opvolger ‘After All’en in 2014 ‘Heaven After Midnight’. In november 2016 verscheen plots uit het niets Waylon’s vierde album ‘Seeds’. En nu, na twee volledig uitverkochte shows in Rotterdam Ahoy, stond hij in Zwolle. Stijf uitverkocht met een show die nummers uit zijn hele oeuvre bevatte.

Waylon in Hedon

Waylon en The Voice of Holland

Hedon stond vol met erg uiteenlopend publiek, veel jonge meisjes, maar verder een gemengd publiek van jong tot wat ouder. Het was leuk om te zien hoeveel plezier de band er zelf in had. Waylon bracht met zijn band een goede mix van soul, rock en country en zowel ouder als nieuwer werk, aangevuld met een paar covers. Een verrassing bracht Waylon mee in de vorm van een gastoptreden van Maik IJpelaar.

Maik is bekend als de Zwolse zanger die heeft meegedaan aan de The Voice of Holland. Hij begon in het team van Waylon en kwam later terecht in het team van Sanne Hans. IJpelaar haalde de live shows niet, maar als je naar het optreden in Zwolle luisterde en keek was dat niet terecht! Maik zong drie nummers mee: bij ‘Wicked Way’ zong hij samen met Waylon. Hierna kroop Waylon achter het drumstel en zong Maik nog twee nummers (‘Superstition’ en ‘This is a man’s world’).

Waylon bewees in Zwolle meer te zijn dan die ene grote hit. De zanger bleef het hele concert loepzuiver en bracht met zijn charme de zaal op hol. Nog één*  optreden, in de Mezz in Breda en zijn tour zit er al weer op. Als het aan Zwolle ligt, duurt het echter niet lang of de goedlachse zanger staat weer in Hedon.

* [Correctie: n.a.v. enkele reacties bleek dat de concertagenda die wij voor ogen kregen niet up to date was, en er niet één, maar nog meer concerten in deze tournee komen.]

Foto’s (c) Anneke Klungers

Deel:

Comments are closed.