Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Ellen Foley in Boerderij.

Concerttip zaterdag 11 maart: Ellen Foley in Boerderij

Rockzangeres Ellen Foley is het meest bekend als de powervoice in Meat Loaf’s legendarische duet ‘Paradise by The Dashboard Light’ (1977). Daarnaast scoorde ze als solo-artieste nummer één hits met nummers als ‘What’s A Matter Baby’ en ‘We Belong To The Night’. Ellen’s krachtige, gepassioneerde stem gecombineerd met haar acteertalent hebben bijgedragen aan haar diverse succesvolle solocarrière. De inmiddels 65-jarige rock diva heeft nog steeds dezelfde rock ’n roll energy en performance, zoals in de tijd met Meat Loaf.

Na “Paradise”, ontving Ellen verschillende gouden platen en awards voor haar drie soloalbums ‘Night Out’, ‘Spirit of St. Louis’, ‘Another Breath’. Ze had een stormachtige relatie met Mick Jones van The Clash die haar tweede solo-album produceerde en over haar de song ‘Should I Stay Or Should I Go’ schreef. Haar Broadway carrière omvat rollen in producties als ‘Hair’, ‘Into the Woods’ en ‘Me and My Girl’. Ze schitterde ook in films als ‘Tootsie’, ‘Fatal Attraction’, ‘Married to the Mob’ en ‘Cocktail’ samen met Tom Cruise. De schrijver Doug Bernstein bleek, na talloze amoureuze avonturen, de man van haar leven.

In de jaren daarna gaf zij absolute prioriteit aan haar gezin. Het was in 2005 dat ze geïnspireerd raakte om haar zangcarrière weer op te pakken. Ze ontmoette haar muzikale partner en songwriter Paul Foglino. Samen werkten zij aan een nieuwe episode en vonden een gemeenschappelijke deler in pop en rock, de sound van The Rolling Stones en krachtige ballads. In 2014 brachten zij samen Ellen eerste album in 30 jaar uit, genaamd ‘About Time’. Het album kreeg lovende recensies en wordt door critici een “kick-ass roots rock affair” genoemd. Kortom, een levende rocklegende!

Meer info en tickets vind je hier.

Deel:

Comments are closed.