Er zijn maar weinig nederpopbands die zo’n creatief en gevarieerd oeuvre opgebouwd hebben als BLØF. De Zeeuwse band groeide in 25 jaar uit tot één van de succesvolste popgroepen van Nederland dankzij een serie hits als ‘Liefs Uit Londen’, ‘Dansen Aan Zee’, ‘Aan De Kust’, ‘Alles Is Liefde’ en ‘Mannenharten’. De Zeeuwen ontvingen talloze awards en gaven vele memorabele optredens, van stadion tot huiskamer en van zalen als Ahoy en Ziggo Dome tot op hun eigen festival Concert at SEA.

Maar achteroverleunen is geen optie voor BLØF. De band blijft zich ontwikkelen in de zoektocht naar het perfecte liedje. Het leverde ook nu weer prachtige nieuwe muziek op die de band tijdens de tour rondom het nieuwe album voor het eerst live laat horen! Op het meest recente album ‘In Het Midden Van Alles’ (2014) werkt de band samen met producer JB Meijers en alleskunner Ken Stringfellow (Big Star, Posies, R.E.M.). BLØF klinkt op de nieuwe schijf dieper, gelaagder en vooral urgenter dan ooit.

In Hedon kwamen alle hits gewoon weer voorbij. Het is slechts weinig Nederlandse bands gegeven een show te geven waarbij het voltallige publiek van begin tot einde mee zingt. Goed, op de nieuwe nummers van het nieuwe album na dan natuurlijk. Van het nieuwe nummer ‘Zachtjes Zingen’, waarmee de show werd geopend, tot en met afsluiter ‘Vrienden’, kon frontman Pascal Jacobsen zijn stem eigenlijk wel sparen voor de toegift. Een toegift uit twee delen, want na drie nummers toegift kwam de band gewoon weer terug om het Zwolsche publiek nog te verblijden met twee allerlaatste wereldnummers: ‘Wereld Van Verschil’ en The Scene’s ‘Iedereen Is Van De Wereld’. De Zeeuwen maakten een lange reis naar Zwolle, maar het was het waard.

Foto’s (c) Anneke Klungers, www.anneke-klungers.com

 

Deel: