De legendarische bluesmuzikant John Mayall zette de bluesmuziek in de jaren 60 op de kaart. In 2013 tekende John een contract bij Eric Corne’s label (Forty Below Records) en kreeg zijn carrière, ook op artistiek vlak, opnieuw een enorme lift.

John Mayall vierde in 2013 zijn 80e verjaardag. Het leeuwendeel van die tachtig jaren heeft Mayall een geheel eigen smoel gegeven aan de blues(rock), vooral natuurlijk met zijn legendarische “blues/rock/pop-laboratorium” The Bluesbreakers, waar hij latere grote namen de eerste kneepjes van het vak bijbracht: Eric Clapton, Peter Green en Mick Taylor – om er maar een paar met hoofdletters te noemen. Intussen scoorde John Mayall & The Bluesbreakers zelf ook nog de nodige mooie wereldhits, zoals Looking Back, Congo Square en natuurlijk het onverwoestbare Room To Move.

Na de oversteek richting Verenigde Staten bleef de grootmeester zijn wijze lessen geven. En ook in de huidige opstelling, met Rocky Athas (guitar), Greg Rzab (bass) en Jay Davenport (drums) bewijst Mayall dat de beste bluesvertolkingen niet bepaald worden door leeftijd of kleur, maar alleen door een hart dat op de goede plek zwoegt.

Op 1 april staat John Mayall in De Pul in Uden en jij kan daar bij zijn! Maxazine mag enkele kaarten weggeven voor dit u al legendarische concert van deze legendarische topper! Like Maxazine op Facebook en deel dit bericht. Duimen dat jij dan 2 van de kaarten wint voor John Mayall!

Deel: