Doe Maar heeft twee openluchtconcerten toegevoegd voor komende zomer. Op 7 juli zullen ze optreden op het Royal Park Live festival in de paleistuin van Soestdijk. Op 9 september zullen ze optreden op Live On The Beach festival op het strand van Scheveningen.

Voor Royal Park Live is Doe Maar de tweede headliner die voor dit jaar is aangekondigd. Eerder waren Van Morrison en Racoon hiervoor aangekondigd. De voorverkoop voor dit concert van Doe Maar start vrijdag 3 maart om 10:00 via de website van Royal Park Live.

Ook voor het concert op Live On The Beach zijn Doe Maar de tweede headliner. Een dag eerder staat Anouk op het podium aan het strand in Scheveningen. De voorverkoop voor het concert van Doe Maar start morgenochtend om 10:00 via Ticketmaster.

Doe Maar is onmiskenbaar één van de grootste Nederlandse bands aller tijden. De vier studioalbums sinds ‘Skunk’ haalden alle de nummer 1-positie in de albumlijsten en in de loop der jaren haalden zeven verschillende verzamelalbums de hitlijsten. Doe Maar scoorden in de jaren ’80 hits met o.a. ‘Pa’, ’32 Jaar (Sinds Een Dag Of 2)’, ‘De Bom’, ‘Doris Day’, ‘Macho’ en ‘Nederwiet’. In 1984 ging de band uit elkaar, maar sinds 2000 volgden er met regelmaat reünieconcerten. Zo stonden ze vorig jaar nog op Pinkpop en verkochten ze drie keer de Ziggo Dome uit. Een comeback mag je het niet noemen, de band noemt het liever anders: “We spelen gewoon niet zo vaak.”

Naast de concerten in Scheveningen en Soestdijk zal de band dit jaar ook te zien zijn op de festivals Dauwpop en Bospop.

Deel: