Het laatste weekend van mei barst het op zo’n 13 locaties in het Popdistrict weer van de energieke bands, heftige electro-acts en intieme, akoestische optredens. Het Sniester festival, een samenwerking van de Grote Markt, Paard van Troje en het Haags Pop Centrum, pakt het vierde jaar van bestaan door, ondanks een tegenvaller uit de subsidiehoek. “Sniester heeft de wil, en de potentie om te groeien.”

Kunstenplan gehalveerd
Het Popdistrict krijgt de komende vier jaar minder subsidie vanuit het Kunstenplan. Dat legde een druk bij onder anderen programmeur Marco Bijsterbosch. Aangezien het ernaar uit ziet dat Sniester het de komende vier jaar met de helft minder geld moeten doen, gaat Sniester voor het eerst met tickets werken. De prijzen zijn schappelijk gebleven: 10 euro voor een dagkaartje en 15 euro voor 2 dagen. Daarvoor zie je 80 acts op 14 locaties.

Omdat de bezoekers in de afgelopen edities hebben laten zien blij te worden van Sniester heeft de organisatie er alle vertrouwen in. Sniester wil niets inleveren op kwaliteit van de acts, er zijn weer gave nieuwe locaties bijgekomen zoals de kelder van Quantum.

Eerste 20 namen vandaag aangekondigd
De bezoekers krijgen vandaag voor het eerst een blik in de programmering van dit jaar. De lijst is divers. De Australische adrenalinepop van Animal House naast gehypete rapper-slash-stijlicoon Donnie, seventies rockband Navarone maar ook ultramoderne electro-act OIJ, en uit Den Haag de psychedelische stonerrockers Monomyth en Son Mieux met zijn mooie popliedjes.

De line up tot nu toe: Animal House (AUS), Bartek, Canshaker Pi, Cooper, Donnie, GOSTO, Jacle Bow (BE), Jo Goes Hunting, Monomyth, Mooon, Navarone, Niko, OIJ, Pip Blom, Simon Keats, Son Mieux, The Graveltones (AUS), The Jerry Hormone Ego Trip en Traumahelikopter

Sniester wordt op van vrijdag 26 mei t/m zondag 28 mei gehouden in de binnenstad van Den Haag.

Deel: