Het programma van London Calling is bijna compleet met de toevoeging van The Districts, The Courtneys en Priests. Ook maakt het festival op vrijdag 26 en zaterdag 27 mei in Paradiso bekend op welke dag de bands gaan spelen. Passepartouts en dagkaarten voor het festival zijn reeds verkrijgbaar.

The Courtneys gaat met hun sterke garage-powerpop terug naar het begin van de jaren negentig en wordt sterk beïnvloedt door bands als Teenage Fanclub, Pavement en The Clean. Afgelopen 17 februari kwam het tweede album ‘II’ van Crazy Courtney, Classic Courtney en Cute Courtney uit op het gerenommeerde platenlabel Flying Nun Records (The Chills, Pavement, The Bats).

Dit viertal uit Philadelphia is een geoliede, vuige rockmachine die met veel venijn genres aan elkaar smelt. The Districts stond in 2015 al op London Calling, net na het uitbrengen van hun succesvolle album ‘A Flourish and a Spoil’, dat werd uitgebracht op Fat Possum Records (The Black Keys, The Stooges, Dinosaur Jr.). Nu is er een nieuw album op komst en de eerste single ‘Ordinary Day’ is al te beluisteren.

Washington D.C. heeft met onder andere Bad Brains, Minor Threat en S.O.A. een rijke punkgeschiedenis. Het kwartet Priests is de laatste revelatie uit die stad en maakt venijnige lo-fi post-punk met invloeden van pop, R&B en industriële noise. Sinds de oprichting in 2011 brachten ze twee uitgebreide EP’s met zeven nummers uit en afgelopen januari was daar het debuutalbum ‘Nothing Feels Natural’ en daarmee de definitieve doorbraak.

London Calling 2017

Vrijdag 26 mei
British Sea Power
Black Honey
The Courtneys
HMLTD
Gold Class
Ron Gallo
Gabriella Cohen
Zaterdag 27 mei
POND
White
Flyying Colours
Föllakzoid
Priests
Goat Girl
Hazel English
Deel: