Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: The Dandy Warhols in Paard van Troje.

Concerttip maandag 27 februari: The Dandy Warhols in Paard van Troje

De alternatieve rockband The Dandy Warhols komt naar het Paard van Troje. Verantwoordelijk voor ‘Bohemian Like You’ maakte deze Amerikaanse band één van de bekendste en meest catchy hits uit het alternatieve genre. Maar – en de fans weten dit allang – deze groep heeft méér te bieden heeft dan die ene song waar Vodafone en Fifa mee aan de haal gingen.

Met wel 10 albums op hun C.V. varieert het Dandy Warhols-geluid van uitgesponnen psychedelische gitaarsongs naar kortere popgeoriënteerde liedjes: alsof The Kinks, The Who en The Velvet Underground zijn opgestaan in the 90’s. Blijvend is in ieder geval het speelse en relaxte karakter, waar je – mede dankzij die karakteristieke, lijzige zang van zanger Courtney Taylor Taylor – altijd op kunt rekenen.

David Bowie fan
Of je nu warm loopt voor shoegaze vol trage, zwierige geluiden of meer fan bent van catchy powerpop, een bezoek aan een optreden van The Dandy Warhols is sowieso de moeite waard: dit is één van die zeldzame bands die live beter klinkt dan op de cd’s. Geloof je ons niet? Geloof dan David Bowie, die de band na een optreden op Glastonbury zo onder de indruk was dat hij de band als support-act vroeg voor zijn tour.

In april 2016 pronken The Dandys met het laatste wapenfeit ‘Distortland’. “Zolang ze dit soort lekkere plaatjes blijven maken, hoeft de inmiddels 48-jarige Taylor-Taylor nog lang niet met pensioen,” oordeelde een website daarover. Als de mannen vanavond die kersverse songs afwisselen met heerlijke klassiekers kan het niets anders dan een mooie avond worden.

Meer info en tickets vind je hier.

Deel: