Donderdag 23 maart staat Eric Bibb in BIRD! Deze voor een Grammy genomineerde bluestroubadour weet het publiek al decennialang te verleiden met zijn soulvolle folkblues. Van Bob Dylan kreeg hij ooit de tip “Keep it simple, forget all that fancy stuff.” En zo geschiedde…

Bluesambassadeur
Eric Bibb, zoon van muzikant Leon Bibb, groeide op met de muzikale vriendenkring van zijn ouders: o.a. Peter Seeger, Paul Robeson en Bob Dylan. Bibbs liefde voor blues – en muziek in het algemeen – maakt hem tot een van de grootste bluesambassadeurs van zijn generatie. Inmiddels omspant zijn carrière vijf decennia, 36 (!) albums en ontelbare radio- en televisieshows en tours over de hele wereld.

Rootsy Americana & eigentijdse blues
Eric Bibb wordt omschreven als een van de meest beeldende bluesartiesten van deze tijd. In zijn muziek vermengt hij de rootsy sound van Americana met een meer eigentijds bluesgeluid. Een sound die hem een Grammy-nominatie en samenwerkingen met o.a. Taj Mahal, Pops & Mavis Staples, Charlie Musselwhite, Guy Davis en Hubert Sumlin opleverde.

Deel: