Deze avond haalt 360 Degrees een Detroit-legend naar BIRD. Housepionier Alton Miller is een van de weinige dj’s die de house-test-of-time heeft overleefd. Zijn eclectische sets, waarin hij nooit bang is om oud en nieuw te mengen, creëren een magische vibe die doordringt tot mind, body en jawel, soul!

Housepionier
Alton werd geboren in Chicago en groeide op in Detroit onder de hypnotiserende sounds van Stevie Wonder, Santana en Parliament Funkadelic. Deze soulinvloeden zouden het begin vormen van zijn levenslange liefde voor muziek, dans en clubcultuur. Aangespoord door deze liefde begon Alton zelf met dj-en en produceren, hierbij werd hij sterk beïnvloed door bezoeken aan Ron Hardy’s The Music Box, Frankie Knuckles’ Loft-avonden in Chicago en dj’s zoals Larry Levan en Timmy Regisford.

The Music Institute
In 1988 opende Alton in Detroit samen met zijn vrienden Chez Damier en George Baker de legendarische club The Music Institute. Naast dj is Alton ook een begenadigd producer met releases op Defected, Planet E, King Street, Nitegrooves, Trackmode en binnenkort ook Sound Signature van Theo Parrish. De avond wordt opgewarmd door de warme sounds van 360 Degrees-resident dj Thelonious.

Op vrijdag 24 maart 2017 zal Alton Miller zijn kunsten vertonen achter de tafel van BIRD in Rotterdam.

Deel: