Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: De Staat in AFAS Live.

Concerttip Zaterdag 18 februari: De Staat in AFAS Live

Op 18 februari 2017 geeft De Staat een concert in AFAS Live. Deze straffe rockers uit Nijmegen halen grotere thema’s uit de maatschappij aan, gedragen door donkere gitaarklanken, de puntige, staccato uithalen van Torre en dansbare electronica. De spitsvondigheid waarmee De Staat pop verzoent met experimentele muziek is onovertroffen.

Sinds 2009 raast De Staat door Nederland én de wijde omtrek. In 2008 maakte de band al een vliegende start als voorprogramma van Belgische rockband dEUS tijdens hun tour door Groot-Brittannië, gevolgd door de steeds voller stromende zalen tijdens de Popronde dat jaar.

In januari 2016 verscheen het nieuwe studio-album ‘O’, opgenomen in het oude gebouw van Doornroosje in Nijmegen, die verbouwd is tot een volwaardige studio. Hiermee begon een jaar vol mooie hoogtepunten waaronder: een #5 chart entry, een #1 notering in de vinyl charts, een 3FM Megahit met single ‘Make The Call’, ‘Leave It All’, een volledig uitverkochte Nederlandse clubtour, en ontving de band een 3FM Award voor Beste Album.

De Staat is nu duidelijk toe aan het grote werk. Zanger Torre Florim over de AFAS Live show: ‘We hebben een heel goed jaar met ons nieuwe album ‘O’, en een AFAS Live-show is wat mij betreft de kers op de taart. Een mogelijkheid om een groots gebaar te maken op onze manier. Een nieuwe speeltuin om in te spelen. Dit is iets wat we nog niet eerder hebben kunnen doen, dat alleen is al een goede reden om het nu wel te doen, vind ik. De tijd is rijp om weer eens wat grenzen te verleggen. Daar heb ik echt zin in.’

Support act: Jo Goes Hunting
Achter deze naam schuilt singer-songwriter en multi-instrumentalist Jimmi Jo Hunting met zijn band. In 2015 kwam EP Glow uit en 24 februari mogen we debuutplaat Come, Future verwachten. De muziek? Die barst van de creativiteit en verschillende stijlen. Het is experimenteel, een tikkeltje mysterieus, maar toch toegankelijk.

Aftershow: The Great Communicators
The Great Communicators is een Amsterdamse/Haagse indieband ontstaan in 2012. De band valt op door de unieke man/vrouw samenzang en slim geschreven en rijk gearrangeerde liedjes waardoor hun debuutplaat en live shows van begin tot eind blijven boeien.

Meer info en tickets vind je hier.

Deel: