Double trouble in BIRD in Rotterdam op 3 maart! Start je avond met experimentele jazz à la Herbie Hancock en Miles Davis van het London-based duo Yussef Kamaal en sluit af met een dj-set van het alter-ego van Kamaal: Henry Wu!

Het in Zuid-Oost Londen gevormde duo Yussef Kamaal bestaat uit, je raadt het al, Yussef en Kamaal. Om iets specifieker te zijn drummer Yussef Dayes en toetsenist/drummer Kamaal Williams. Ze speelden voor het eerst samen tijdens een Boiler Room-set van Kamaal. De onuitgesproken, telepathische grooves die hieruit voortkwamen klonken naar meer, veel meer: Yussef Kamaal was geboren. Black Focus, hun langverwachte debuut, is verschenen bij Bronswood Recordings (Gilles Peterson). Het duo haalde hiervoor inspiratie uit de sounds van de Engelse hoofdstad – grime, broken beat en jungle – en produceerde spirituele jazz-funk met een UK-twist. Dig je Flying Lotus, Thundercat en Kamasi Washington? Dan raden we je aan dit album snel nu te checken! Thank us later ;).

Henry Wu wordt op dit moment (terecht) gezien als een van de meest spannende producers van het moment. Zijn talent voor zowel down- als uptempo houseproducties is next-level-lekker. Bewijs nodig? Check zijn release bij Alex Nut’s label Ho Tep (Eglo Records). Wat je deze avond kan verwachten? In short: een dj-set die je alle kanten van het muzikale spectrum (en de dansvloer!) laat zien. Jazz-funk, hiphop of regular house, Henry laat het allemaal langskomen.

Deel: