Met ‘I Hold You Close’ heeft de Brabantse Rinel van Venrooij haar tweede cd uitgebracht met negen nummers, waarvan ze er acht zelf heeft geschreven. De inmiddels 66-jarige zangeres was jarenlang mantelzorger voor haar zus. Daarnaast was zij creatief met schilderen, tekenen, het schrijven van proza en gedichten. Toen Rinels zus enkele jaren geleden overleed wilde zij haar gedachten en ervaringen in liedvorm uitbrengen. Dat is lastig als je zelf geen instrument kunt bespelen. Ze is op zoek gegaan naar een leraar en het gitaarspel is haar bijgebracht door de bekende Boxmeerse singer-songwriter BJ Baartmans.

Deze BJ Baartmans en de al even bekende Mike Roelofs zijn – met een aantal anderen – de begeleiders op Rinels nieuwe cd ‘I Hold You Close’. De productie ervan was in handen van BJ Baartmans en Toon Janssen. We horen negen prachtige, goed geschreven en zeer persoonlijke nummers. Het geheel is uitstekend uitgevoerd en heel mooi gezongen. Rinel heeft een zuivere, haast breekbare stem, die in eerste instantie doet denken aan die van Katie Melua. Haar gitaarspel is heel prettig en zorgt voor een mooie ondersteuning van haar liedjes. Prachtige arrangementen, waarbij de inzet van bijvoorbeeld een cello of trompet voor het juiste accent zorgen, vormen de kers op de taart.

Met ‘I Hold You Close’ toont Rinel van Venrooij onder meer dat Nederland uitstekende singer-songwriters heeft, die ook internationaal een flinke partij kunnen meeblazen. En Rinel is daar zeker niet een van de minste van. (eigen beheer) (8/10)

Deel:

Comments are closed.