De Zweedse rocklegende Europe is headliner van het festival CityRock dat dit jaar niet alleen in Leeuwarden, maar ook in Eindhoven plaats zal vinden. Op vrijdag 8 september vindt namelijk voor de eerste keer CityRock Eindhoven plaats in het Klokgebouw. Behalve afsluiter Europe spelen hier nog vier andere bands. Een dag later, op zaterdag 9 september, vindt CityRock Leeuwarden plaats waar naast Europe onder andere Fischer-Z, Navarone, King of the World en The Grand East op het podium staan. Voor zowel Eindhoven als Leeuwarden zijn 500 early bird-tickets van € 29 euro beschikbaar. Daarna kosten tickets € 35.

De Zweedse band Europe staat synoniem voor classic rock. Wie kent meezingers als ‘The Final Countdown’, ‘Carrie’ en ‘Rock the Night’ niet? Toch hoef je bij de in 1981 opgerichte band niet alleen nostalgisch te denken. In 2015 verscheen het meest recente album, ‘War of Kings’, waarmee de band bewees nog altijd relevant te zijn in de hardrockwereld. Met zowel de klassiekers als nieuwe songs zal Europe op beide edities van CityRock ongetwijfeld voor een feestje zorgen!

Ook de Britse art-pop/new wave band Fischer-Z maakt in Leeuwarden zijn opwachting. Fischer-Z viert dit jaar zijn 40-jarig bestaan en brengt eind maart zijn twintigste studioalbum uit, getiteld ‘Building Bridges’. Verwacht op CityRock  nieuwe muziek, maar zeker ook hits als ‘The Worker’, ‘Marliese’ en ‘So Long’. Voor CityRock  Leeuwarden is tevens de Nederlandse rockband Navarone bevestigd, net als rhythm- & bluesband King of the World en rock- en soulband The Grand East, die met debuutalbum ‘Movano Camerata’ (verschenen in september 2016) veel lof kreeg van de muziek media. Tot slot speelt ook de Deep Purple tribute band Purpendicular in Leeuwarden.

Voor zowel CityRock Eindhoven als CityRock Leeuwarden worden binnenkort meer namen bekend gemaakt.

Deel: