Vrijdagavond 10 februari 2017… Boris Titulaer met de nieuwe ‘Best of me’ tour in het prachtige Luxor in Arnhem…. Boris (Voorheen Bo Saris) is terug na ruim een jaar afwezigheid. Hij heeft een heftige periode achter de rug en heeft de tijd genomen zichzelf te herontdekken en te ontwikkelen. Buiten bij Luxor Live in de ijzige kou stond vooraf het concert een rij tot ver buiten het theater. In een gevulde zaal is het publiek vol verwachting of deze zanger weer zijn soul gevonden heeft.

De band zette in waar na enkele minuten Boris een swingende op ‘Don’t Blame The Song’ entree maakte. De eerste nummers klonken melancholisch, met een laag stemgeluid, anders dan de kopstem die we zo van hem gewend zijn. Vervolgens nam Boris ons wat onwennig mee in zijn moeilijke periode, ook wel de blues in zijn leven. “De stem is de spiegel van de ziel”, deelt hij met het publiek, maar hij heeft zijn stem weer gevonden. Dat is wat hij wil overbrengen op zijn publiek met deze comeback. “We gaan echt nog wel knallen” maar dit is wat er speelt.
boris
De openheid en kwetsbaarheid van de zanger wordt goed ontvangen door het aanwezige publiek. Boris vertolkt een prachtige versie van het nummer ‘Inner city Blues’ van Marvin Gaye, een van zijn inspiratiebronnen. Het lijkt alsof de lading er vanaf is en we zien steeds meer de echtheid van deze artiest. De kenmerkende kopstem bouwt zich langzaam op, net als het tempo. Het samenspel wordt steeds beter en duidelijk is te zien dat hij steeds meer geniet van dit wederzien in Arnhem. Buiten het nieuwe werk, dat met open armen ontvangen werd, was er ook ruimte voor de bekende nummers. Boris uit zijn dankbaarheid en duidelijk is te zien dat er voor hem een nieuw hoofdstuk is aangebroken. Tevreden fans verlaten het mooie luxor. The soul is still alive.

Foto (c) Hans Kreutzer

Deel: