Het langverwachte nieuwe studio-album van Soulwax ‘FROM DEEWEE’ is er eindelijk! Dit album is in one take opgenomen in de Gentse DEEWEE: de eigenste studio van de Dewaele-broers. Het bevat gloednieuw materiaal waar een periode van intensieve repetities aan vooraf ging.

Stephen en David Dewaele: “Gaande vanuit de ‘Transient Program For Drums And Machinery’-tour, die doorging in de zomer van 2016, namen we deze songs live op met exact dezelfde setups, machines en muzikanten die we ook hadden on tour.” Sinds het debuut van Soulwax in 1995 verkenden Stephen en David Dewaele telkens opnieuw de grenzen van een nieuw en innovatief territorium. Naast Soulwax tourden de broers de wereld rond als 2manydjs en hebben ze hun eigen DEEWEE-studio en record label.

Maar dan zijn er ook projecten als Radio Soulwax, een visueel radiostation en een app, het Despacio project met James Murphy en hun 2×2 radioshow op Beats 1. Om dan nog maar te zwijgen van hun producing- en remix-projecten: Warpaint, Tame Impala; Metronomy, Arcade Fire, Daft Punk, Gossip, Hot Chip en MGMT passeerden reeds de revue. De nieuwe plaat van Soulwax ligt vanaf 24 maart in de winkels en op 4 april is de band te bewonderen in Paradiso, Amsterdam.

Deel: