Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: The Wooden Sky in Rotown

Concerttip zaterdag 11 februari: The Wooden Sky in Rotown

Je zou denken dat je als band een keuze moet maken: wil je een pompende arena-act óf eigenwijze indieband zijn? Wanneer je een song van The Wooden Sky hoort, besef je dat het allemaal prima door een deur kan. De Canadese band rondom Gavin Gardiner schrijft flonkerende altcountry met onbesuisde popambities, waarbij het rafelrandje immer ongeschonden blijft.

De nieuwste parel van The Wooden Sky heet Let’s Be Ready, een plaat die een behoorlijke emotionele lading dekt. Veranderingen in bandbezetting, nieuwe liefdes, het overlijden van dierbaren en het hoofd boven water houden in een rap veranderende wereld, dat zijn slechts een handjevol Grote Thema’s die Gardiner tackelt op Let’s Be Ready. De uitdaging om dat alles samen te brengen in tien songs – zonder melodramatisch te klinken – is voor de meeste bands misschien (te) groot. Maar bij The Wooden Sky voelt dat spanningsveld tussen zielsverrukkend bombast en spaarzame affectie als iets ongedwongens.

De band leunt meer dan ooit op de steeds dynamischer en geestdriftiger wordende live-intensiteit. Het podium is voor iedere band dé plek waar de endorfines vrij vloeien en het altijd menens is. Let’s Be Ready voelt dan ook als een gepassioneerd recht-voor-je-raap statement. De vraag die nu nog luidt: zijn WIJ er ook klaar voor?

Meer info en tickets vind je hier.

Deel: