Wat doet een artiest in zijn drukste jaar tot nog toe? Die maakt gewoon nog een plaat! Je vraagt je af waar Lucas Hamming die de tijd vandaan haalt in het jaar met én Pinkpop en nog eens 100 shows én de 3FM Serious Request 2016 themasong ‘Are You With Me’. Het nieuwe album heeft dan ook ambitie en impulsiviteit als tekstuele rode draad door de tien tracks lopen. Maar het is géén conceptalbum waarschuwt hij bij voorbaat. “Het concept?” vraagt hij. “Dat ben ik zelf”. ‘Luck Is For Suckers’ verschijnt op 17 maart.

“Ik heb aardig wat mensen ontmoet het afgelopen jaar, dat als een rollercoaster is verlopen. En ze zeggen allemaal: “Gaat snel hè?” Maar dat vind ik helemaal niet”, protesteert Lucas. Natuurlijk is er een hele aanloop geweest naar het huidige succes, dat hem ook al tot huisartiest van De Wereld Draait Door maakte. Tegelijk is hij ook niet van de valse bescheidenheid. Het succes is er nu eenmaal. “Ik heb er keihard voor gewerkt”, zegt hij zonder enige terughoudendheid.

Tussen album een en twee in is er duidelijk ook wel iets gebeurd. Wat we te horen krijgen is een zelfbewuste jongeman van 23, die een enorme artistieke ontwikkeling heeft doorgemaakt in de amper anderhalf jaar sinds zijn debuut. ‘Luck Is For Suckers’ heeft een andere sfeer en geluid dan HAM. Het is allemaal wat venijniger dan voorheen en laat zien dat Lucas Hamming klaar is voor de volgende stap.

Een dag na release trapt Lucas zijn clubtour af in een uitverkocht Rotown.

Live:
18 maart – Rotown, Rotterdam (UITVERKOCHT)
24 maart – Simplon, Groningen
25 maart – Effenaar, Eindhoven
30 maart – Paard van Troje, Den Haag
01 april – Patronaat, Haarlem
08 april – De Helling, Utrecht

Deel: