De eerste editie van het Dutch Double Bass Festival haalt twee internationaal toonaangevende contrabassisten voor het eerst, en exclusief, naar Nederland: Adam Ben Ezra uit Israël en de Koreaanse Minje Sung. Het Dutch Double Bass Festival, een initiatief van contrabassist James Oesi, vindt van 19 t/m 21 mei plaats. De verkoop van de early bird tickets start vandaag. De complete programmering van het festival wordt op 14 februari bekend gemaakt. Het programma bestaat uit een uiteenlopend samenstelling van meer dan tien (inter)nationale acts met de contrabas in de hoofdrol. Zowel klassieke muziek, jazz als crossover is vertegenwoordigd in het programma. Het festival wordt georganiseerd in het rauwe en monumentale decor van de Electriciteitsfabriek, kunstpodium in Nederlands oudste energiecentrale aan de rand van de Haagse binnenstad.

De Israëlische contrabassist Adam Ben Ezra (1982) is een ware youtube sensatie door zijn solocontrabasversies van de tune van Seinfield en een versie van Michael Jackson’s Billie Jean, maar ook door zijn eigen composities. Op
zijn YouTube kanaal behaalde hij meer dan zeven miljoen hits, waaronder meer dan een miljoen voor zijn eigen stuk ‘Can’t Stop Running’. Met zijn trio speelt hij fusion waarin de contrabas de hoofdrol speelt. Op het Dutch Double Bass Festival speelt hij zowel met zijn trio, als in solo setting.

Minje Sung (1990) wordt gezien als dé bassist van de nieuwe generatie musici uit Zuid Korea. Hij begon op zijn elfde bas te spelen bij zijn vader, bassist van de Seoul Philharmonic. In 2005 won Sung een belangrijke Koreaanse
muziekcompetitie en het jaar daarna de prestigieuze internationale Matthias Sperger competitie in Duitsland. In 2007 won hij de eerste prijs in de internationale Serge Koussevitzky competitie voor contrabas in Rusland en in 2008 de Kumho prijs voor muzikant van het jaar in Zuid Korea.

Deel: