Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Ana Popovic in North Sea Jazz Club

Concerttip zondag 22 januari: Ana Popovic in North Sea Jazz Club

Ana Popovic is back on the road met haar meest ambitieuze project tot nu toe: het driedubbele album Trilogy. Voor dit wapenfeit, bestaande uit 23 bluesy, funky en jazzy nummers, haalde ze zeker niet de minste namen van stal. Het is geproduceerd door ondermeer Warren Riker (Lauryn Hill, Carlos Santana) en Tom Hambridge (Buddy Guy), terwijl grootheden als Joe Bonamassa, Robert Randolph en Bernard Purdie gastoptredens verzorgen.

De van oorsprong Servische artieste groeide op in de VS en werd muzikaal gevoed door haar vader die nachtelijke jamsessies hield en een indrukwekkende soul -en bluescollectie had. Inmiddels is ze uitgegroeid tot een ijzersterke gitariste en vocaliste wiens virtuositeit en podium presence garant staan voor energieke optredens. Ze toerde met haar band al langs alle noemenswaardige festivals ter wereld en deelde het podium met onder anderen Buddy Guy, Billy Cox (Hendrix) en Brad Whitford (Aerosmith).

Nadat ze in 2014 al in de club stond met een ontzettend funky optreden komt ze nu voor de tweede keer naar de club met haar nieuwe plaat.

Meer info en tickets vind je hier.

Deel: