U2 zal op 29 juli een concert geven in de Amsterdam Arena. The Joshua Tree Tour 2017 staat in het teken van het 30-jarig bestaan van dit legendarische album. U2 zal op 1 Augustus ook Stade Roi Baudouin in Brussel aandoen. De kaartverkoop voor de beide concerten start maandag 16 januari om 10.00 uur via ticketmaster.nl.

Bij elke show wordt het album in zijn geheel gespeeld en de band wordt tijdens deze tour vergezeld door een aantal special guests. In Noord Amerika staan in de verschillende steden Mumford & Sons, OneRepublic of The Lumineers in het voorprogamma en Noel Gallagher’s High Flying Birds in Europa.

The Joshua Tree

Het album ‘The Joshua Tree’, uitgebracht op 9 maart 1987 door Universal. Daarop staat de hitsingles ‘With Or Without You’, ‘I Still Haven’t Found What I’m Looking For’ en ‘Where The Streets Have No Name’. Het is het eerste album waarmee U2 een nummer 1-positie in de Verenigde Staten behaalt. Het komt ook wereldwijd bovenin de albumlijsten, waaronder in de UK en Ierland. Met meer dan 25 miljoen verkochte exemplaren wereldwijd groeien Bono, The Edge, Adam Clayton and Larry Mullen Jr uit van helden tot supersterren.

De faam van U2

Time Magazine plaatst U2 op de cover van de april-editie in 1987 en roept de band uit tot “Rock’s Hottest Ticket”. Een beslissend jaar volgt, waarin ze van concerten in concertzalen naar de stadions gaan. Een uitdaging om aan de grote vraag naar tickets te kunnen voldoen. Ook zijn ze op weg een van de grootste live acts ter wereld te worden. Die status hebben ze vandaag de dag nog steeds. In de twaalf maanden die volgden creëerde het viertal iconische momenten.

Een van die momenten was de met een Grammy Award bekroonde clip met daarin het bekende optreden op het dak van een drankwinkel in Los Angeles wat een verkeersontstopping veroorzaakte. Ook het winnen van een BRIT Award en twee Grammy Awards was in dat jaar. Het waren de eerste die ze ontvingen van een totaal van inmiddels 22. Hiermee zijn ze de meest bekroonde rockband in de geschiedenis van de Grammy Awards.

Anton Corbijn

Het vijfde album van U2 ‘The Joshua Tree’ werd geproduceerd door Brian Eno en Daniel Lanois. Het bevat het kenmerkende iconische artwork van fotograaf Anton Corbijn. De opnames vonden plaats in de Windmill Lane Studios in Dublin en in Danesmoate, het huis dat later de thuisbasis van bassist Adam Clayton werd.

“It seems like we have come full circle from when The Joshua Tree songs were originally written, with global upheaval, extreme right wing politics and some fundamental human rights at risk. To celebrate the album – as the songs seem so relevant and prescient of these times too – we decided to do these shows, it feels right for now. We’re looking forward to it.”, aldus The Edge.

The Joshua Tree Tour 2017

U2: The Joshua Tree Tour 2017 volgt op de baanbrekende iNNOCENCE + eXPERIENCE Tour. Daarmee speelde de band in 2015 in arena concertzalen over de hele wereld. Het is de eerste stadiontour sinds de recordbrekende U2 360° Tour uit 2009-2011, die werd bezocht door meer dan 7.3 miljoen fans wereldwijd.

“Recently I listened back to The Joshua Tree for the first time in nearly 30 years… it’s quite an opera.  A lot of emotions which feel strangely current, love, loss, broken dreams, seeking oblivion, polarisation… all the greats… I’ve sung some of these songs a lot… but never all of them.  I’m up for it, if our audience is as excited as we are… it’s gonna be a great night.”, geeft Bono aan.

U2: The Joshua Tree Tour 2017 gaat op 12 mei van start in Vancouver en reist langs verschillende steden in Noord-Amerika. Daarna gaat de band naar Europa met op 22 juli een concert in Croke Park in hun thuisstad Dublin.

De kaartverkoop voor U2: The Joshua Tree Tour 2017 gaat op maandag 16 januari van start.

 

Deel:

Comments are closed.