Op 9 maart is het podium van het gezellige lichtschip V11 in Rotterdam het toneel van Mich. Mich schrijft sluimerende wavepop, kraut en shoegaze in het verlengde van Lush, The Telescopes en Joy Division. Bastiaan Bosma, die we vooral kennen als het podiumbeest van wijlen Aux Raus, richt zich als frontman van Mich op propere ‘muzikantenmuziek’, zoals ze dat noemen.

Naast Bosma bestaat Mich uit een kliek ervaren Amsterdamse muzikanten die in verschillende projecten de sporen hebben verdiend: Mick Johan (drums), Piet Parra (gitaar), Rimer London (toetsen) en Sofie Winterson, die in de livebezetting bas en extra zang voor haar rekening neemt.

Inhoudelijk gezien is Mich nog een relatief mysterieuze band. De muziek is in ieder geval van “misantropische” aard en de buitenwereld moet het voorlopig doen met een “laughing bursting with tears-smiley”. Vaag? Dat absoluut. Maar je kunt het ook zien als een passief-agressieve uitnodiging om de muziek van Mich daadwerkelijk te ondergaan in plaats van te ontleden.

Deel:

Comments are closed.