De Brits-Indiase singer-songwriter Peter Sarstedt, meest bekend door zijn one hit wonder ‘Where do you go to (my lovely)’ is overleden. De in Delhi, India geboren zanger was al geruime tijd ziek, dit liet de familie van Sarstedt weten aan de BBC. De zanger zou al een aantal jaar hebben geleden aan progressieve supranucleaire verlamming, een hersenaandoening.

Gedurende zijn 50-jarige carrière bracht Sarstedt 14 albums uit waarvan ‘Restless Heart’ (2013) de laatste was. In de periode 1967-1987 bracht hij gemiddeld twee singles per jaar uit, waaronder ‘Beirut’, ‘Take Off Your Clothes’, ‘I’m a Cathedral’ en zijn uit 1969 daterende wereldhit ‘Where do you go to (my lovely)’. Voor deze single won hij in datzelfde jaar een Ivor Novello award, tesamen met David Bowie voor ‘Space Oddity’. Sarstedt’s ziekte zorgde ervoor dat hij in 2010 zijn muzikale sporen aan de wilgen moest hangen.

‘Where do you go to (my lovely)’ behaalde in 1969 in de Britse hitlijsten de eerste plaats, en bleef daar 4 weken staan. In de Nederlandse Top 40 behaalde de single als hoogste positie de 4e plaats.

Peter Sarstedt is 75 jaar geworden.

Deel:

Comments are closed.