Voor de vijfde keer verzorgt het New Rotterdam Jazz Orchestra het jaarlijkse Nieuwjaarsconcert in Paradox. Het NRJO is inmiddels uitgegroeid uit tot één van de leukste en spannendste jazzgroepen van Nederland. Het NRJO, bestaande uit de absolute top van jonge, creatieve solisten en bandleiders van dit moment, verkent en verlegt steeds opnieuw haar grenzen.

Deze keer speelt het New Rotterdam Jazz Orchestra (NRJO) delen uit de Rotterdam Suite, een nieuw muziekwerk gecomponeerd voor en door NRJO. Het is de stadse versie van de beroemde Zeeland Suite en is gecomponeerd ter ere van 75 jaar wederopbouw van de stad in kwestie.

Van golvende blazers in ‘Aqua Popolus’ (‘Watermensen’) van Louk Boudesteijn via tropische swing in ‘Oso’ (Surinaams voor ‘thuis’) van Jan van Duikeren naar ambient klanken in ‘Cornucopia’ van Mark Schilders. Deze muziek zal op diverse landelijke podia te horen zijn aangevuld met de beste stukken uit het NRJO repertoire. Op 13 januari spelen ze dus in Paradox!

Line up: Jan van Duikeren op trompet, Rob van de Wouw op trompet, Louk Boudesteijn op trombone, Romain Bly op de Franse hoorn, Frans Cornelissen op tuba, Bart Wirtz op altsax & dwarsfluit, Cyrille Oswald op tenorsax & dwarsfluit, Miguel Boelens op alt-, tenor- en baritonsax, Tini Thomsen op baritonsax & basklarinet, Reinier Baas op gitaar, Johan Plomp op contrabas en Mark Schilders op percussie.

Het New Rotterdam Jazz Orchestra speelt op vrijdag 13 januari in Paradox, Tilburg.

Deel: