De eerste namen voor het muziekprogramma van Welcome to The Village zijn bekend: Blaudzun, Spidergawd, Conner Youngblood, Woodie Smalls, Bargou08, The Vintage Caravan, Brutus en Glints komen op 21, 22 en 23 juli naar Leeuwarden. De early bird kaartverkoop start op 19 januari.

Blaudzun
Blaudzun’s prachtige nieuwe plaat, ‘Jupiter Part I’, staat weer vol bombastische fijnzinnigheid. De bebrilde zanger brengt zijn muzikale kindje in drie delen ter wereld: deel I van het album is een volwaardige LP en bevat negen songs die hij met zijn – deels nieuwe – band live op heeft genomen. Blaudzun produceert een fris geluid met baritonsax, stuwende drums en melodieuze 80’s gitaren.

Met een baritonsax als vlammend centrum van de ritmesectie en twee leden van het legendarische Motorpsycho, is Spidergawd niet je gemiddelde hardrockband. Ze spelen een moddervette combinatie van stoner a la Kyuss, heavy seventies rock en trash blues met een psychedelisch randje. Ook het jonge multitalent Conner Youngblood komt in juli naar Leeuwarden. Hij groeide op in Dallas maar kwam in Nashville volledig tot muzikaal wasdom. Zijn atmosferische songs hebben invloeden van bluegrass tot hip-hop, maar kunnen zeker ook fans van James Blake of Bon Iver bekoren.

De sound van Woodie Smalls uit het Vlaamse Sint-Niklaas roept beelden op uit de gloriedagen van de Amerikaanse hiphop: moddervette kicks, warme Fender Rhodes-klanken en een collectieve flow die zeldzaam goed is. Ook (deels) uit België afkomstig: de opwindende trance met Tunesische roots van Bargou08. De band combineert de hypnotiserende klanken van de gasba (herdersfluit) en zokra (schalmei) met traditionele ritmes en hedendaagse, pompende bassen uit de Moog.

Het IJslandse bluesrock & roll-monster The Vintage Caravan klinkt als een stel doorleefde Amerikaanse veertigplussers, die al jaren iedere woestijnclub slopen met hun lompe rocksound. Maar niets is minder waar: met een gemiddelde leeftijd van 23 jaar staan deze jonge honden nog maar aan het begin van hun carrière. Ook hard: Brutus. Het trio muzikanten van Brutus raast als een indrukwekkende wervelwind van drums, gitaar, bas en slepende zang over het podium met hun overweldigende post-rock. Het eveneens Belgische GLINTS is het eclectische geesteskind van de Britse Antwerpenaar J.M. Lemmens. Hij maakt razend interessante poëtische hiphop, een mix tussen elektronische en organische muziek, die doet denken aan de vroege A$AP Rockey en The Streets.

Welcome to The Village vindt van 21 tot en met 23 juli 2017 voor de vijfde keer plaats in recreatiegebied de Groene Ster, vlak buiten Leeuwarden. Om 15:00 uur op 19 januari gaat de early bird kaartverkoop van start. Kaarten worden uitsluitend verkocht via de kanalen van het festival. Meer informatie is te vinden op welcometothevillage.nl.

Deel: