Bijna traditiegetrouw is er op oudejaarsavond veel te zien op het muzikale gebied. Hieronder een opsomming van de diverse programma’s, er is voor ieder wat wils waaronder onder andere Adele, Rolling Stones en George Michael.

Een aaneenschakeling van de allergrootste nationale en internationale meezingers. Gerard Joling, Jeroen van der Boom en René Froger zorgden samen met hun speciale gasten voor een ongekend Over de Top feest.

Toppers in Concert, 20:40 – 21:35 uur, NPO 3

De Top 2000 wordt afgesloten op oudejaarsavond met het concert Helden van de Top 2000. Eerst sluit Gijs Staverman met de artiesten het jaar feestelijk af en om middernacht barst het muzikale vuurwerk los. De Helden van de Top 2000 is een nieuw concert waar Nederlandse artiesten de beste nummers van hun eigen muzikale helden spelen. Marco Borsato, Jett Rebel, VanVelzen, Frank Boeijen en DI-RECT spelen nummers van wereldsterren als Queen, U2, The Beatles, Prince, The Police en The Rolling Stones.

Helden van de Top 2000,, 21:35 – 22:40 uur, NPO 3

Compilatie uit van het jubileumconcert van Golden Earring in Ziggo Dome. De legendarische Nederlandse rockband vierde op 12 december 2015 zijn vijftigjarige jubileum in deze concertzaal. Tijdens hun ‘Five Zero’ show passeert vijftig jaar onvergetelijke rock & roll de revue met wereldhits als ‘Radar Love’, ‘Twilight Zone’ en ‘When The Lady Smiles’.

Golden Earring, 00.50 uur, NTR

Live optreden van megaster Adele in de Radio City Music Hall in New York, vlak voor het verschijnen van haar derde album ’25’. Adele zingt o.a. ‘Hello’, ‘All I Ask’ en ‘When We Were Young’.

Adele – Live in New York City, 22:40 – 23:30 uur, NPO 3

Liveverslag van dit muziekspektakel in Ahoy, dat dit jaar voor de achttiende keer plaatsvindt. De beste artiesten van eigen bodem zorgen voor een wervelende show vol verrassingen. De meest opvallende namen zijn dit jaar Kensington, Typhoon, Claudia de Breij, Kenny B en Fedde Le Grand. Zij maken allemaal voor het eerst hun opwachting in de grootste kroeg van Nederland. Ook vertrouwde namen als Guus Meeuwis, Rob de Nijs, DI-RECT, De Dijk, 3JS, Nick & Simon, Nielson en Mr. Probz zijn er weer bij. Johnny de Mol presenteert de uitzending en is backstage te vinden voor interviews met de artiesten.

De vrienden van Amstel LIVE!, 22:05 – 23:58 uur, RTL 5

Airen Mylene ontvangt gedurende de laatste uren van het jaar verschillende muzikale gasten met als rode draad de ‘Qmusic Top 500 van Het Foute Uur’.

Top 500 van het foute uur 2016, 20:30 – 23:55 uur, NET 5

Concertregistratie van Ladies of Soul. Begin 2016 traden Trijntje Oosterhuis, Edsilia Rombley, Berget Lewis, Glennis Grace en Candy Dulfer voor het derde jaar op rij met elkaar op. In deze topshow delen zij hun liefde voor muziek met elkaar en een uitzinnig publiek in een uitverkochte Ziggo Dome. De Ladies brengen het publiek terug naar de jaren vijftig en nemen hen van daar mee tot aan de dag van vandaag, met eigentijdse liedjes van onder anderen Adele en Beyonce. De dames delen het podium met verschillende gastartiesten, onder wie Billy Ocean.

Ladies of soul, 22:35 – 23:57 uur, RTL 8

Registratie van het historische gratis openluchtconcert van The Rolling Stones in de Cubaanse hoofdstad Havana op 25 maart 2016. Het gratis concert van de Britse rockers in de hoofdstad trok 1,2 miljoen toeschouwers, in dezelfde week waarin Obama als eerste Amerikaanse president in 88 jaar een bezoek bracht aan Cuba. Toen de Stones op het podium verschenen voor een uitgelaten menigte, werd duidelijk dat dit een historisch moment was voor een land dat zich op een keerpunt bevindt. Mick Jagger verwelkomde de enorme menigte met de woorden: “De tijden zijn eindelijk aan het veranderen. Cuba, we zijn zo blij dat we hier zijn” en dolde met zijn bandleden door hen aan te kondigen als “de revolutionaire Ronnie Wood, drummer Charlie ‘Che’ Watts en ‘compadre’ Keith Richards”.

Ze speelden al hun grote hits, waaronder ‘Jumpin’ Jack Flash’, ‘It’s only rock ‘n’ roll’, ‘Paint it black’, ‘Honky tonk women’, ‘Start me up’, ‘Brown sugar’, ‘You can’t always get what you want’ en ‘(I can’t get no) satisfaction’. Een Cubaanse Stones-fan zei: “We hadden nooit gedacht dat dit zou gebeuren. Deze avond is een droom die werkelijkheid wordt”. Iemand anders stelde: “Simpelweg fantastisch. Ik droom al heel lang van dit moment. Ik heb net het belangrijkste Cubaanse concert ooit gezien, want dit zijn de Rolling Stones”.

Rolling Stones live in Cuba, 22:10 – 00:00 uur, Canvas

Het is tijd voor de universele taal van de muziek… Let’s Get Loud! Met optredens van o.a.: Chicago, Cheap Trick, Deep Purple, en Steve Miller. Presentatoren: Kendrick Lamar; Kid Rock; Rob Thomas; de Black Keys; en Metallica’s Lars Ulrich.

Rock and Roll Hall of Fame 31st induction ceremony, 20:50 – 00:00 uur, Fox

Laat je betoveren door Rihanna op het hoogtepunt van haar spectaculaire wereldtournee! Een onvergetelijke avond in de uitverkochte Manchester Evening News Arena, tot de nok toe gevuld met gillende fans, gefilmd met maar liefst veertien camera’s. Rihanna laat op fantastische wijze zien wat ze in huis heeft op pop-, R&B- en hiphopgebied, met de hits ‘Pon De Replay’, ‘SOS’, ‘Unfaithful’, ‘Shut Up and Drive’, “Hate That I Love You” en de internationale knaller ‘Umbrella’.

Rihanna Live, 22:30 – 23:50 uur, Film 1 Sundance

Dit concert werd opgenomen in de London’s Earls Court Arena en bevat bekende nummers, zoals: ‘Careless Whisper’, ‘Freedom’, ‘Faith’, “Everything She Wants” en ‘Amazing’.

George Michael – Live in London, 21:56 – 23:00 uur, OUTTV

Concertregistratie van The Pointer Sisters. Het optreden van The Pointer Sisters op het Rewind Festival in Groot-Brittanni’ met hits als ‘Fire’, ‘Jump’ en ‘I’m So Exited’.

The Pointer Sisters Rewind. 80s festival , 23:00 – 23:30 uur, OUTTV

Registratie van A Kylie Christmas concert van Kylie Minogue in 2015 in de Royal Albert Hall in Londen. Een feestelijke avond gevuld met kerst klassiekers zoals ‘It’s the Most Wonderful Time of the Year’ en ‘Let it Snow’. Daarnaast passeren enkele grootste hits van Kylie als “Locomotion” en ‘Can’t Get You Out of My Head’ ook de revue.

A Kylie Christmas , , 23:30 – 01:00 uur, OUTTV

Documentaire over de populaire Zweedse band ABBA.

ABBA. Gold Singles, 20:30 – 22:00 uur, Ons

Deel:

Comments are closed.