Wekelijks komen er bij Maxazine vele tientallen albums binnen. Het is echter onmogelijk ze allemaal te behandelen, vandaar dat we een aantal albums uit de lijst hebben genomen en hieronder kort bespreken.

Cee Cee James – Stripped Down & Surrendered

cee cee jamesSamen met echtgenoot en muzikale partner Rob ‘Slideboy’ Andrews heeft Cee Cee James het onlangs verschenen ‘Stripped Down & Surrendered’ uitgebracht. Op het album staan twaalf zelfgeschreven nummers, waarmee blijkt dat Cee Cee James niet alleen als zangeres volledig recht doet aan de bovenstaande vermeldingen, maar dat zij ook nog eens een uitstekende songwriter is. Zij heeft niet voor niets ooit de John Lennon Songwriter Award gewonnen. De titel van de cd is op twee manieren uit te leggen. Sowieso is geen overvloed aan instrumenten te horen. Daarnaast is het de titel van het eerste nummer, waarin zij vertelt over de ellende in haar leven. En daarin ligt precies de essentie van haar nummers. Het is persoonlijk, zij geeft zich bloot en is daardoor eerlijk en open. Een absoluut juweel. Muzikaal prachtig en zeker voor de teksten waard om rustig beluisterd te worden en het op je te laten inwerken. (FWG Records) (8,5/10) (Door: Eric Campfens, BluesZine.nl)

Sepultura – Machine Messiah

sepulturaEen nieuwe plaat van Sepultura, dan is het altijd weer afwachten wat je voorgeschoteld krijgt. Vanaf het album ‘Arise’ uit 1991 werd er een meer thrash / groove stijl gespeeld en brak de band definitief door met als uitschieter de plaat ‘Roots’ uit 1996. Verschillende line-up wisselingen volgden en Sepultura ging uiteindelijk door zonder de broertjes Cavalera en bracht verscheidene albums met wisselend succes. In 2013 verscheen de laatste langspeler ‘The Mediator Between Head And Hands Must Be The Heart’, een plaat die weer meer neigde naar death metal met de traditionele groove invloeden. Op 13 januari 2017 verschijnt de 14de langspeler ‘Machine Messiah’ via Nuclear Blast Records. Wat duidelijk wordt is dat Sepultura teruggrijpt naar de groovende thrash metal die de band het meeste succes hebben opgeleverd. Sepultura heeft met ‘Machine Messiah’ een heerlijk stuk groovende thrash metal gebracht, een verrassend en vernieuwend album dat in geen platenkast ontbreken mag. (8,5/10) (Nuclear Blast Records) (Door: Erik van Dijk, RockMuZine.nl)

 

Deel: