Op 10, 11 en 12 februari vindt festival Grasnapolsky weer plaats in het bijzondere Radio Kootwijk, midden op de Veluwe. Aan de line-up zijn 10 nieuwe namen toegevoegd die een nóg spannendere draai geven aan het programma: Tsar B (BE), Mario Batkovic (CH/BA), Altın Gün, Club Gewalt, George Cosby (UK), Mahler (BE), Gold Celeste (NO), Annelie de Vries, The Glücks (BE) en Lookapony.

Spannende acts
Het is een exotische mix, deze toevoeging aan het affiche. Wanneer je de mysterieuze triphop van het Belgische Tsar B hoort, waan je je in een Medina. Ze was ooit violiste van de Belgische indiefolkgroep School is Cool en meer recent coverde ze met Oscar and the WolfAmy Winehouse’s hit Back to Black.
De van oorsprong Bosnische Mario Batkovic speelde, slechts gewapend met een accordeon, de Janskerk plat tijdens Le Guess Who. Daar speelde hij slechts gewapend met een accordeon zijn geheel eigen combinatie van minimal music en muziek uit de Balkan.

Altın Gün brengt dan weer een opzwepende mix van Turkse folk, psychedelica, funk en heeft leden van Jacco Gardner, Jungle By Night en Palmbomen in de gelederen. En dan is er ook weer muziektheater: Club Gewalt speelde afgelopen editie ook op Grasnapolsky. Dit jaar promoveren ze naar de grote Zenderzaal, om daar in het midden hun prachtige grafische muziektheatervoorstelling The Album Performance te laten horen en zien.

Eerder al werd bekend gemaakt dat o.a. Andy Shauf, Linde Schöne, CHINAH, Crying Boys Café, Pip Blom, Klangstof, Brihang (BE), Iguana Death Cult, Torii, The Guru Guru (BE), Kagoule (UK), Tamino, WWWater (BE), Floris Bates, Statue (BE), Bonne Aparte, Jo Marches, Batobe, The Mauskovic Dance Band en Donkey Kung Fu op Grasnapolsky staan. De totale line-up wordt begin december bekend gemaakt.

Deel: