Wekelijks komen er bij Maxazine vele tientallen albums binnen. Het is echter onmogelijk ze allemaal te behandelen, vandaar dat we een aantal albums uit de lijst hebben genomen en hieronder kort bespreken.

Chris Robinson Brotherhood – If You Lived Here, You Would Be Home By Now

chris-robinson-brotherhood-if-you-lived-here-you-would-be-home-by-now-940x940The Black Crowes zal bij velen wel bekend zijn. Ze hebben in de jaren negentig namelijk een behoorlijk aantal top 40- hits gehad. De laatste jaren ruziën de drijvende krachten Chris en broer Rich Robinson er naar hartenlust op los. Touren, een lange sabbatical, weer touren en zoals het er nu naar uitziet het definitieve einde van The Black Crowes. Een bijkomstigheid is dat de heren allebei hun eigen weg zijn ingeslagen en pogingen doen ons te verblijden met hun muziek na het Crowes tijdperk. Chris en zijn Brotherhood brengen nu een EP uit met 5 nummers en veelal zijn er weer positieve kritieken te lezen. Er staan inderdaad een aantal fijne nummers op en hier en daar is best het Black Crowes-geluid te ontdekken. Wel wil ik hier de vraag neerleggen hoe de kritieken zouden zijn geweest als deze EP was afgeleverd door een totaal onbekende en nieuwe band. Soms kabbelen de nummers namelijk rustig voort zoals een bootje op een rustig stromend riviertje. Het vierde nummer ‘From The North Garden’ zou zelfs op de nieuwste editie van de Buddha-Bar serie niet misstaan. Voor mij is ‘If You Lived Here, You Would Be Home By Now’ best een lekker plaatje. Maar net als bij het varen op een rustig riviertje ontbreekt de spanning en opwinding die je krijgt bij het wildwater varen. Smaken verschillen gelukkig en de nieuwsgierigen kunnen op Spotify hun eigen roeispannen ter hand nemen en oordelen. (6,5/10) (Megaforce) (Door: Gerrit Harmsen)

Damian Wilson – Built for fighting

ob_4aa66d_dw-builtforfighting-highrescoverDamian Wilson is vooral bekend in de prog rock hoek, als lead zanger van bands als Threshold en Headspace (ook: ex Landmarq). Als gastvocalist is zijn naam te zien op diverse prog albums van Ayreon, Stream of Passion, Dave Bainbridge, Alarion enz. ‘Built for Fighting’ is zijn 5e solo album. Binnen een paar seconden weet Damian je te raken met zijn stem. Een cover van Depeche Mode ‘Somebody’ is natuurlijk anders dan het origineel en anders dan de live versie. Damian heeft een powerstrot. Alleskunner Damian zingt op ‘Built for fighting’ regelmatig klein en breekbaar. De drums zijn in sommige van deze stukken te luid gemixt; Hierdoor raken delen van teksten, maar vooral de emotie van Damian’s iets te ver op de achtergrond. Toch is dit een echt luister album om van te genieten. Het laagje over laagje in de muziek smelt mooi samen tot één geheel. (8/10) (Blacklake) (Door: Esther Kessel-Tamerus, RockMuZine.nl)

Band of Friends – Repeat After Me

band of friendsVoor wie het nog niet weet of voor hen die de afgelopen jaren onder een steen hebben geleefd, de Band of Friends is enkele jaren geleden opgericht door ex-Rory Gallagher leden Gerry McAvoy en Ted McKenna, aangevuld met de Nederlandse gitarist en zanger Marcel Scherpenzeel. Zwaartepunt van hun optredens was de muziek van Rory Gallagher levend te houden. Onlangs is de tweede van de band verschenen, waar geen enkel nummer van Rory Gallagher meer op staat. De enige cover is een bewerking van Frankie Millers ‘A Sense Of Freedom’, de overige tien nummers zijn van de hand van de drie heren zelf. Wat we te horen krijgen is uiteraard stevige bluesrock, wat meer losgeweekt van de Gallagher-stijl, waardoor de cd meer eigen smoel heeft gekregen. Het stevige drumwerk van McKenna en de pompende bas van McAvoy houden de boel strak, terwijl Scherpenzeel voor het vuurwerk zorgt. Gewoon een fijne bluesrock-cd. (Eigen productie) (7/10) (Door: Eric Campfens, BluesZine.nl)

 

Deel: