Met de ‘Brand New’-EP hoopt Eller van Buuren definitief uit de schaduw van zijn broer Armin te stappen. Hij is al jaren op de achtergrond actief als gitarist en songwriter maar zingt nu ook zijn eigen liedjes. Dat voelt als een nieuw begin voor Eller. “Ik heb veel voor anderen geschreven, maar soms waren die liedjes best persoonlijk. Ik denk dat het beter over komt als ik ze zelf zing.”

Eller (35) is de jongere broer van dj Armin van Buuren. Hij kiest al jong voor de gitaar als favoriete instrument en doorloopt de Rockacademie in Tilburg. Eller werkt als gitarist, songwriter en ook een tijd als fotomodel. In 2013 brengt hij het album ‘Acoustic Dance Music‘ uit, met daarop bewerkingen van muziek van Armin van Buuren. Hij is als gitarist ook regelmatig met zijn broer op wereldtournee geweest.

Leven van Eller van Buuren omgegooid

‘Brand New’ staat voor een nieuwe start, vertelt Eller. “Ik begin een beetje opnieuw als artiest en heb mijn leven verder ook nogal omgegooid. Een nieuwe relatie, een nieuw huis, er zijn best grote dingen veranderd. Alles voelt letterlijk ‘Brand New’.”

Eller speelde al jaren met het idee om zelf te gaan zingen. “In de liedjes die ik schrijf zit een bepaald gevoel dat ik zelf het beste snap. Het frustreerde soms om vocalisten uit te leggen hoe iets gezongen moest worden. Want ik kan zelf ook zingen, alleen heb ik me nooit zo op de voorgrond gezet. Ik ben niet de beste zanger van de wereld maar denk dat de nieuwe liedjes met mijn eigen zang het beste uit de verf komen. Omdat ik de intentie volledig begrijp.”

Hoge verwachtingen

Eller gebruikt nu alleen zijn voornaam als artiestennaam. “Niet omdat ik niet van Armin houd, maar omdat het meer ‘ik’ is. Toen ik met hem mee op tournee ging, was ik natuurlijk heel erg ‘de broer van’. Alleen Eller voelt persoonlijker, net als de nieuwe liedjes.”

Een wereldberoemde broer heeft zowel voordelen als nadelen, vindt Eller. “Door hem hebben mensen hele hoge verwachtingen van mij. Maar ik heb ook veel aan hem gehad, wie kan er nou zeggen dat ie op dat niveau wereldtournees heeft gedaan? Armin zegt telkens dat hij mijn liedjes te gek vindt en gelooft dat het hits gaan worden.”

Er komt nog meer muziek van Eller aan, verklapt de zanger. “We hebben eigenlijk een heel album opgenomen maar besloten om het als twee EP’s uit te brengen. Omdat mensen tegenwoordig niet meer zo snel naar een heel album gaan luisteren, doen we het in twee delen. Maar ik kan niet wachten om de rest ook te laten horen.”

 ©FaceCulture

Deel:

Comments are closed.