A Tribe Called Quest is een begrip in de wereld van de rapmuziek, hierover maakte fan Michael Rapaport in 2011 een documentaire getiteld ‘Bests, Rhymes & Life: The Travels of A Tribe Called Quest’, echter is er sinds 1998 geen nieuwe muziek meer uitgekomen van de band. ATCQ heeft tussen 1990 en 1998 vijf studio albums uitgebracht waarna ze ermee stopten, leden Q-Tip, Phife Dog en Ali Shaheed Muhammad gingen solo verder. Ze kwamen in 2004, 2006, 2008, 2013 en 2015 weer bij elkaar voor bijzondere evenementen. Phife Dog overleed dit jaar aan de gevolgen van diabetes.

Afgelopen augustus maakte L.A. Reid bekend dat er een nieuw A Tribe Called Quest aan zit te komen, hij noemde het “Een nieuw album dat de band heeft opgenomen vlak voordat Phife Dog overleed. Ik ben er erg blij mee, het is een zeer speciaal album”. Q-Tip liet deze week weten dat het album binnen twee weken in de winkels zal liggen, vanaf 11 november.

Als gezegd was het album nog niet klaar toen Phife Dog overleed, echter was er genoeg geschreven en lag er zat op de plank. De twee overgebleven leden van de band vertelden dat het album “het laatste A Tribe Called Quest album” wordt genoemd, maar dat zeiden ze ook van ‘The Love Movement’ (1998). Over de titel en de tracklist is nog niets bekend.

Deel: