Jools Holland komt in februari voor drie concerten naar Nederland. Vanwege het grote succes van zijn tour heeft de pianist nu ook een datum in Eindhoven toegevoegd aan zijn tournee. De Brit is behalve als pianist en bandleider van zijn befaamde Rhythm & Blues Orchestra ook wereldberoemd als presentator van muziekshow Later… With Jools Holland waarin de grote muzikale performers van deze wereld graag te gast zijn. Op 25 februari komt Jools naar het Muziekgebouw in Eindhoven, een dag later naar TivoliVredenburg in Utrecht, om op 27 februari af te sluiten in De Oosterpoort in Groningen.

We mogen Jools ondertussen een veteraan noemen. Als tiener laat hij in de jaren zeventig, als lid van popgroep Squeeze, horen wat voor een ontzettend getalenteerd pianist hij is. Niet voor niets zei blueslegende B.B. King ooit over Holland’s spel: ‘I didn’t think anybody could play like that. Jools has got that left hand that never stops.’ In de jaren tachtig formeert hij zijn eerste eigen Big Band waarmee hij de wereld rondreist.

Holland werkt daarnaast ook veel samen met wereldartiesten zoals Bono, Peter Gabriel, Sting, George Harrison, Robert Plant, Norah Jones en Solomon Burke. Als BBC-presentator van zijn eigen muziekprogramma Later… With Jools Holland verwelkomt hij sinds het begin van de jaren negentig niet alleen de grootste internationale muzikale talenten, hij speelt tijdens de uitzendingen ook regelmatig met ze mee.

Met zijn eigen Rhythm & Blues Orchestra serveert de Britse meester al sinds jaar en dag stomende optredens waarin hoofdingrediënten jazz, gospel, boogiewoogie en rock-‘n-roll regelmatig zorgen voor onvergetelijke taferelen. Holland neemt naar Eindhoven een kleinere bezetting mee. Zijn vijfkoppige band zorgt voor een intiem en stijlvol optreden waarin zangeressen Louise Marshall en de Britse queen of soul Ruby Turner dit keer een prominente rol zullen spelen.

Deel: