De maanden oktober tot en met december vindt de clubtour ‘The Outsider’ plaats van Danny Vera. Voor de niet-kenners een iets rauwere versie van Chris Isaak. Zijn nieuwe plaat mag er wezen en Danny zit dan ook in de lift. Danny en zijn prima band waren stijlvol gekleed; dat wil zeggen: strak in het pak en zelfs met stropdas. De muziek is stijlvol, rockend en met een snik gaf Danny een tijdloos, emotioneel concert in een volgepakt Hedon. Anderhalf jaar geleden in de kleine zaal en nu al de grote zaal laten vol lopen.

danny-vera-4

Het concert komt na een aantal nummers in een stroomversnelling als ‘All night long’ en daarna ‘The devil’s son’ wordt ingezet. Danny’s vader is net overleden en aan hem draagt hij een nieuw geschreven akoestisch nummer op. Het heet waarschijnlijk ‘Big Louis’ en het is een ode aan zijn vader waarbij hij op het podium staat met alleen bassist Almer Kaasschieter. Het is een prachtig emotioneel nummer over hoe het in de tijd van zijn vader was, waarin alles nog langzaam ging (life was easy) terwijl nu alles in de hoogste versnelling gaat. Dapper van Danny om dit met het publiek te delen. Dit is “zijn therapie” geeft hij dan ook aan. Het is een achtbaan voor hem: optreden voor uitverkochte zalen; een single ‘easier that way’ die het goed doet, maar persoonlijk heeft hij te maken met een dieptepunt in zijn leven.

danny-vera-2

Na het nummer loopt Danny naar achteren om even uit te huilen. Terug op het podium werd het publiek zijn betraande/vochtige ogen gewaar. De set werd akoestisch vervolgd met onder ander het prachtige ‘Bye bye Eddie’. De zaal was muisstil en luisterde ademloos naar weer een droevig afscheidslied. Danny had op dat moment de harten van het publiek gewonnen en schudde het zeer van zich af en bracht vervolgens vol overgave ‘L.o.v.e’, waarmee het muzikale feest weer werd vervolgd. Daarna volgde een spetterende versie van ‘C’mon hold on’.

danny-vera-1

In de toegift speelde Danny voor jukebox en werden de talloze verzoeken vanuit het publiek gehonoreerd: ‘I’m on fire’ (Bruce Springsteen),’Blue Hotel’ (Chris Isaak), ‘Heartbreak Hotel’, ‘Suspicious minds’ (Elvis Presley), ‘Loui Loui’ (Dick Dale) en nog veel meer. Het concert werd afgesloten met ‘All I wanna do is make love to you’ en het slotakkoord van de set was het Johnny Cash Nummer ‘Folsom Prison’.

danny-vera-5

De tour is nog maar net begonnen en Danny Vera piekte al in Zwolle. De crew, belast met het afbouwen, riep al tegen elkaar “Vette show, he?” Deze mensen kunnen het weten want zij zien vele shows voorbij komen en ik kan het alleen maar beamen. De show had alles: verdriet, emoties, speelplezier en een heerlijke interactie met het publiek. Danny Vera is geen outsider meer maar een lieveling van het publiek, na het zien en meemaken van deze muzikale show.

Foto’s (c) Rene Obdeijn/Maxazine

Deel: